Tovább őrzi veretlenségét a Vasas Óbuda

A női Extraliga szombati játéknapján három játszmában győzött a címvédő Vasas Óbuda a forduló rangadóján a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen. Könnyedén nyert a Swietelsky-Békéscsaba is a MÁV Előre SC-ST. Solar vendégeként.

 

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:0 (21, 16, 22)
Budapest, Folyondár utca, 180 néző. V: Árpás, Szabó P.
VASAS: Bojko 8, Papp 9, Bannister 19, Fricová 9, Abdulazimova 4, Fábián 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Szkripak 2, Vezsenyi, Kump, Török 4, Jámbor. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz
SZBRA: Vacsi 2, Herbin-Baker 6, Koleva 11, Nacsa-Pekárik 2, Bosnyakova 5, Lekics 4. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Szerényi, Sztijepics 7. Vezetőedző: Dejan Desnica
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz: – Az első és a harmadik szettben rengeteget rontottunk, emiatt idegessé váltunk, ez pedig alaposan rányomta a bélyegét a játékunkra. Ettől függetlenül is 3-0-ra tudtunk nyerni, ami nyilván örömteli, de tanulnunk kell ebből a mérkőzésből is. Örülök, hogy mindenki, aki ma lehetőséget kapott, meghálálta a bizalmat. Készülünk a szezon egyik legjobban várt meccsére, mert nem minden nap adatik meg, hogy a világ egyik legjobb csapatának csarnokában szerepelhetünk.
Dejan Desnica: – Ha az eredményt nézzük, akkor úgy tűnhet könnyű győzelmet aratott a Vasas, de nem így volt. Nagyon sok problémával küzdünk, így tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de nem feltartott kézzel mentünk pályára, a harmadik szettben nagyon megszorongattuk ellenfelünket. Gratulálok a Vasasnak, sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában. Nekünk most jön két haza és két nemzetközi kupameccsünk. Remélem, a sérültjeink, betegeink visszatérnek és megfelelően fel tudunk készülni.

Rangadót rendeztek a Folyondár utcában, ahol az Extraligát vezető Vasas Óbuda a tabellán forduló előtt harmadik helyezett Szent Benedek Röplabda Akadémia csapatát fogadta. A fővárosiak nagyon koncentráltan kezdték a mérkőzést, sorban jöttek a jobbnál-jobb ütésekkel hamar nagyobb előnyre tettek szert, így 8:3-nál ki kellett kérnie az első idejét Dejan Desnicának, a vendégek mesterének. Innen még fel tudott zárkózni 11:9-ig az SZBRA, ám Bojko és Papp Orsolya vezetésével ismét remekelt a Vasas. Nem jöttek ekkor még az ütések Bannisternek, ezt kihasználva felzárkóztak a vendégek. Négy pontos fővárosi előnynél időt kért a Vasas mestere is, hogy megállítsa a fürediek felzárkózását. Sikerült is megtartani a négypontos előnyt, így a hazaiak sikerével zárult az első szett (25:21, 1:0).

Szorosabban indult a második játszma, a Vasas két-három pontnál többel nem tudott elhúzni, pedig közben Bannister is magára talált. Két hiba elég volt a vendégek részéről így a játékrész közepén ötpontos volt már a Vasas-előny. A balatonfüredi időkérés sem törte meg a hazaiak lendületét, akik kilencpontos előnnyel fordultak a játszma hajrájára, amit meg is őriztek a szett végéig (25:16, 2:0).

A harmadik játékrészt magabiztosabban kezdték a vendégek, a csereként pályára lépő Sztijepics pontjainak köszönhetően kerültek előnybe. A másik oldalon a szintén csereként érkező Török Kata szerezte a pontokat. A két csapat fej-fej mellett haladt és nagyon szép labdameneteket láthatott a lelkes publikum. A szett hajrájában azonban újra a Vasas került fölénybe és jó védekezésből kiindulva szereztek szép pontokat. 22:21-nél azonban Atanaszopulosz mesternek időt kellett kérnie, mert Koleva révén szorossá tette a hajrát az SZBRA. Jót tett azonban az időkérés, és végül Török nagyszerű ütésével a Vasas megszerezte a győzelmet (25:22, 3:0)

MÁV Előre SC-ST. Solar – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-20, -9, -17)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 100 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
MÁV ELŐRE: Gilfillan 4, Dolotova, Vaida 5, Szabó L. 4, Tóth J. 6, Karnyickaja 7. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss L. 1, Szilágyi, Alisanova. Vezetőedző: Nagy Fanni
BRSE: Aktas 12, Bodnár 8, Drpa 19, Glemboczki 13, Pintér 2, Bagyinka. Csere: Molcsányi (liberó), Olijnyik 1, Sullivan 4, Sinka. Vezetőedző:Tóth Gábor
Edzői értékelés
Nagy Fanni: – Gratulálok a Békéscsabának! Az első és a harmadik szettben megmutattuk, hogy miként tudunk mezőnyözni, s ezzel nehéz helyzetbe hozni egy erősebb ellenfelet is. Sajnos még a hosszabb labdameneteket nem sikerül megnyerni, ezen mindenképp dolgoznunk kell.
Tóth Gábor: – Nem játszottunk jól, viszont agresszívak voltunk a kivédekezett labdáinkból és ez kiemelt jelentőséggel bírt a győzelem megszerzése szempontjából. Egyértelmű célunk volt a 3 pont megszerzése, ami teljesítettünk, holnaptól a szerdai Mladost Zagreb elleni találkozóra készülünk.

Egy játszmán keresztül tudta izgalmassá tenni a Swietelsky-Békéscsaba elleni mérkőzést a MÁV Előre, ugyanis az első játékrészben szinte végig vezetve jutottak el a hajráig, ahol 19:19 után a Békéscsaba percei következtek: Drpa és Glemboczki támadásban és védekezésben is extrát nyújtva szereztek pontokat, amivel a maguk javára fordították a játszmát (20:25, 0:1).

A második játékrészre lendületben maradt a Békéscsaba és esélyt sem adott a hazai együttesnek: öt csabai pontra jutott egy székesfehérvári, Drpa és Glemboczki ebben a szettben is nagyon élt és a vezetésükkel könnyedén hozták a játszmát (9:25, 0:2).

A harmadik szettben is hamar elhúztak a vendégek, és a megszerzett előnyt ezúttal is magabiztosan őrizték Tóth Gábor tanítványai. Az i-re a pontot Ceyda Aktas tette fel, ugyanis a török játékos ütésével lett 25:17-re a Békéscsaba nyerte a harmadik játszmát, így a meccset is (17:25, 0:3).

 

Női NB I:
Jászberény VT – VEHIR-Veszprémi ESC 0:3 (–16, –24, –12)
Jászberény, 48 néző. V: Barabás, Nagy Zs.
JÁSZBERÉNY: Fodor 4, Csiki, Sléder 6, Juhász V. 6, Faragó 2, Morvai 1. Csere: Mizsei (liberó), Patócs 7, Kovács D., Somlai 4. Vezetőedző: Deme Gábor.
VESC: Pós 1, Araújo 11, Bozsó 4, Thompson 14, Dordzsceren 2, Sólyomvári 13. Csere: Bődi, Székely (liberók), Molnár-Pintér, Deli, Piltman, Horváth D. 4. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
Edzői értékelés
Ibrahimi Edon: – A második szettben alaposan megnehezítette a dolgunkat a Jászberény, de utána azt hiszem megmutattuk, hogy mit is tudunk. Örülök, hogy azok a játékosok is lehetőséget kaphattak, akik eddig kevesebbet játszottak és külön öröm, hogy újoncot is avathattunk Piltman Kinga személyében. Gratulálok az ellenfelünknek is!

UTE U21 – Gödöllői RC 1:3 (19, –16, –22, –23)
Szilágyi utca, 73 néző. V: Takács Á., Suba.
UTE: Kis D. 7, Kopunovic 4, Pécsi 4, Sziládi 21, Rádosi 9, Borsos K. 8. Csere: Németh Z., Kovács K. (liberók), Riesz, Győr, Correa. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
GRC: Kovács E. 9, Kardos 14, Nagy V. 12, Boros 3, Halla P. 25, Borsos L. 14. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Máthé-Barabássy. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Selmeczi Zsuzsanna:
– Ma hiányzott a stabilitásunk, ezt kell fejlesztenünk a továbbiakban.
Szalay Attila: – Nagy szükségünk volt már erre a győzelemre és nem feltétlenül a megszerzett pontokra gondolok, hanem inkább az elveszített hitünk miatt. Többször álltunk már egy jó eredmény kapujában, de rendre túlizgultuk a befejezéseket. Az második és harmadik játékrészben végre ennek nyomát sem lehetett látni a csapaton. A utolsó szettben határozott játékkal nagy előnyt alakítottunk ki, de ismét visszatért az előző mérkőzéseken tapasztalt görcsösség és a nagyot küzdő UTE felzárkózott a végjátékra. Ami pozitívum, hogy most a hajrában nem remegtünk meg és az első mérkőzéslabdával sikerült pontot tenni a párharc végére.

Diósgyőri VTK – TFSE 1:3 (–22, 20, –16, –19)
Miskolc, 125 néző. V: Szél, Filibér.
DVTK: Kalmár 1, Vajdová 11, Hollósi 1, Tosics 16, Egri K. 12, Kiss E. 13. Csere: Kundrák (liberó), Bátori 2, Németh B., Horváth L. 2. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
TFSE: Kökény N. 2, Komcsák 15, Budaházy 9, Villám 18, Villányi 6, Zen 8. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Vámos, Benedek G. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs: – Kikapni ki lehet, de nem mindegy hogyan! Ma nem csak hogy rosszul játszottunk, de ezt még sikerült megfejelnünk egy kritikán aluli hozzáállással! Számomra ez elfogadhatatlan profi játékosoktól főleg, ha a kitűzött cél a feljutás!

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 SZBRA – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Békéscsabai RSE – BVSC-Zugló (női NB I)
19:00 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+