Ülőröplabda: bajnoki forduló és díjátadó Dunakeszin

Múlt szombaton Dunakeszin rendezték az ülőröplabda-bajnokság második fordulóját. Az eseményen kerültek átadásra az év legjobb ülőröplabdázóinak járó díjak is.

 

November 26-án szombaton a második fordulóval folytatódott az ülőröplabda magyar bajnokság. A Dunakeszi Városi Sportcsarnok adott otthont az egész napos eseménynek, ahol két pályán, hét csapat küzdött a bajnoki pontokért.

A Mozdulj Se férfi csapata folytatta menetelését és szettveszteség nélkül nyerte meccseit. A nap rangadója most nem hozott izgalmakat, ahol a Nyíregyháza 3:0 arányban győzte le a tavalyi bajnokság ezüstérmes Kistext SE. csapatát.

A két női alakulat mérkőzésén a Mozdulj Se magabiztos játékkal nyert 3:1-re az MTK női gárdája ellen. Üde színfolt volt a Tatabánya csapata, ahol NB II-es teremröplabdások is erősítették a keretet.

 

A nap folyamán sor került az év ülőröplabda játékosok és szakemberek díjazására, amit Ludvig Zsolt főtitkát adott át a helyszínen:
2022. év legjobb női ülőröplabda játékosa: Sztankó Éva (Mozdulj SE)
2022 év legjobb férfi ülőröplabda játékosa: Kertész Róbert (Mozdulj SE)
2022 év ülőröplabda edzője: Balogh István (Kistext SE)

A Magyar Röplabda Szövetség szakmai különdíját Werkman Viktória kapta a női ülőröplabda válogatott világbajnoki felkészítéséért és az elért 11. helyezésért.

Szintén ezt a díjat érdemelte ki Árpás Krisztina, aki a női világbajnoki döntő első számú játékvezetőjeként szerepelt.