Női Magyar Kupa: a Békéscsaba elődöntős, a Vasas is a nyolc között

Két mérkőzést játszottak le kedden a női Magyar Kupában. Utolsóként a címvédő Vasas Óbuda biztosította a helyét a legjobb nyolc között, miután 3:0-ra nyert az NB II-es Tatabányai RSE otthonában. A másik találkozón már az elődöntőbe jutás volt a tét, s a Swietelsky-Békéscsaba ugyancsak háromszettes sikerrel hozta az NB I-es Diósgyőri VTK elleni párharcot, így elsőként jutott a legjobb négy közé.

 

A tatabányaiak egy jótékonysági akcióval kötötték össze a találkozót, amelynek eredményeképpen, több, mint 1.157 ezer forintot gyűjtöttek össze, ötéves, koraszülött, spasticus agyi bénulásban szenvedő kisfiúnak, Zolikának a megsegítésére.

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő:
Tatabányai RSE – Vasas Óbuda 0:3 (–14, –8, –8)
Tatabánya, 257 néző. V: Vigh, Halász T.
TRSE: Sinai 1, Rácz 2, Nagy A. 2, Csutorás 4, Kocsis 3, Horváth E. 1. Csere: Kovács G., Szabó L. (liberók), Kárpáti 2, Torma 1, Csordás 1, Anderla, Velő 1. Vezetőedző: Szabados István.
VASAS:
Fricová 12, Papp 8, Vezsenyi 14, Jámbor 12, Kump 9, Fábián 2. Csere: Szalai (liberó). Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Szabados István:
– Mindenekelőtt köszönöm, hogy a TRSE család tagja lehetek! Ez egy olyan nap volt az életemben, amit sosem felejtek el. Rettentően boldog vagyok, hogy ennyi jó ember van a röplabdás társadalomban és így összefogtak egy jó ügy érdekében. Hálás köszönet mindenkinek ezért! A mérkőzés előtt sokat beszélgettünk, hogy mi fog történni, mi vár ránk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen szépen helytálltak, betartották, amit megbeszéltünk és saját pontokat szereztek Európa egyik legjobb csapata ellen! Gratulálok a Vasasnak és további eredményes szereplést kívánok nekik minden sorozatban, amiben szerepelnek!
Jannisz Atanaszopulosz:
– Természetesen örülünk a győzelemnek és a továbbjutásnak, illetve én a játékosok mutatott teljesítményének is, de ma nem a mérkőzés volt a legfontosabb. Gratulálok a Tatabányának a nagyszerű kezdeményezéshez, a legjobbat kívánjuk mi is Zolikának és az egész családnak.
Továbbjutott a Vasas Óbuda

Negyeddöntő:
Diósgyőri VTK – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–15, –17, –19)
Miskolc, 256 néző. V: Szabó P., Halász E.
DVTK: Kalmár 2, Vajdová 12, Hollósi 3, Tosics 5, Egri K. 8, Kiss E. 5. Csere: Kundrák (liberó), Nagy F., Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
BÉKÉSCSABA: Aktas 16, Sullivan 8, Ikonomidu 15, Glemboczki 7, Pintér 7, Bagyinka 2. Csere: Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Gratulálok a Békéscsabának! Teljes mértékben igazolódott a papírforma. A mai napon mindent megtettünk, de amikor a Békéscsaba tempót váltott arra nem tudtunk reagálni.
Tóth Gábor: – Igyekeztem lehetőséget adni, az eddig kevesebb szerepet kapó játékosnak, akik éltek is a bizalommal. Pontos nyitásaink alapozták meg a győzelmet.
Továbbjutott a Swietelsky-Békéscsaba.

A negyeddöntő párosítása, nők:
DVTK–Swietelsky-Békéscsaba 0:3
Kaposvári NRC–Szent Benedek RA
UTE–Fatum-Nyíregyháza
MTK Budapest–Vasas Óbuda

 

HETI PROGRAM:
December 2., péntek
17:15 MTK Budapest – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kaposvári NRC – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 DSZC-Eötvös DSE – Vasas SC (női NB I)

December 3., szombat
11:00 MÁV Előre-Foxconn – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
14:30 UTE U21 – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Jászberény VT – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – TFSE (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
19:00 MÁV Előre-ST. Solar – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga)
19:00 Diósgyőri VTK – TFSE (női NB I)

December 4., vasárnap
16:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 SZBRA – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Békéscsabai RSE – BVSC-Zugló (női NB I)
18:00 MAFC-BME – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
19:00 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+