Szlovákiai vezetőedzője lett a Fatum-Nyíregyházának

A Fatum Nyíregyháza megtalálta Leonidasz Gaitanakisz utódját a vezetőedzői poszton. A választásuk végül a felvidéki Tomás Vargára esett.

 

Az új vezetőedző röplabdás családban nőtt fel, szülei is edzők voltak. Ő maga is játszott, de sérülés miatt a tervezettnél korábban kellett befejeznie pályafutását. Ettől kezdve az edzősködésre koncentrált, elvégezte a szükséges iskolákat, és gyerekektől indulva végig járta a ranglétrát. Dolgozott a szlovák utánpótlás és a felnőtt válogatottnál is.

A pozsonyi szakember a szlovák Extraligában kétszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes lett a Strabag Bratislavával, majd a Szent Benedek Röplabda Akadémia utánpótlásában dolgozott. Az idei szezonban a Komárno férfi csapatánál dolgozott, most pedig mindenben megállapodott vele a Fatum-Nyíregyháza, így az MTK ellen már ő készíti fel a csapatot.

Varga elődje, a nyáron kinevezett görög Leonidasz Gaitanakisz szerződését múlt kedden bontották fel, miután a 2021-ben bajnok és kupagyőztes csapat öt forduló után egy győzelemmel és négy vereséggel csak a hetedik helyen állt a nyolccsapatos Extraligában.

A múlt csütörtöki, Szent Benedek RA elleni mérkőzésen a másodedző Pampuch Csaba vezette győzelemre a nyírségieket, de ő még nem rendelkezik a szükséges licenccel, így olyan edzőt kellett keresni, aki hosszú távon megfelel az előírásoknak.