Heti program: zárul az első kör a női Extraligában és meglesz az első elődöntős a kupában

A következő napokban 16 bajnoki és 2 Magyar Kupa-találkozót rendeznek majd idehaza, amelyből hat meccset a Hunvolley Tv, egyet pedig az M4 Sport+ tűzött a műsorára. Idén utoljára lesz olyan hétvége, amikor a férfi és női pontvadászat mindkét osztályában fordulót rendeznek.

 

A hét első felében ezúttal mindössze két Magyar Kupa-találkozót rendeznek, mégpedig mindkettőt kedden. A címvédő Vasas Óbuda Tatabányára látogat, ahol az NB II-es TRSE-vel méri össze az erejét, s a párharc továbbjutója lesz az utolsó csapat, amely biztosítja a helyét a legjobb nyolc között. A találkozót – amelyet a Hunvolley Tv is élőben közvetít – egyéként egy jótékonysági akcióval is összekötötték, amelyről ide kattintva olvashatnak. A másik meccsen a Diósgyőr fogadja a Swietelsky-Békéscsabát, s miután ez a párharc is egymeccses, itt már meglesz az is, hogy melyik csapat jut be elsőként a Magyar Kupa elődöntőjébe.

A program ezt követően pénteken folytatódik: előbb két olyan alakulat méri össze az erejét, amely a tabella alsóbb régiójához tartozik, viszont az elmúlt hétvégén mindkettő győzni tudott, hiszen az MTK a Fatum-Nyíregyházát fogadja Budaörsön. A másik meccsen az éppen az MTK-tól vereséget szenvedő UTE látogat Kaposvárra, s ezt a két meccset is közvetíti a Hunvolley Tv. Emellett lesz még egy női NB I-es bajnoki is.

A másik két női Extraliga-mérkőzést szombaton rendezik: a listavezető Vasas Óbuda a harmadik helyen álló Szent Benedeket fogadja, s ez a találkozó ígérkezik a forduló rangadójának is, amit az M4 Sport+ közvetít. A másik meccsen a második helyen álló Swietelsky-Békéscsaba látogat az újonc MÁV Előre-ST. Solarhoz, s ezekkel a meccsekkel a 2022-es évre be is fejeződik a női Extraliga, amely majd csak január középén folytatódik. Persze még nem mennek el téli szünetre a csapatok, de az elkövetkező hetekben a Magyar- és a nemzetközi kupákra kerül át a hangsúly.

A csabaiak székesfehérvári vendégjátékát megelőzően a MÁV Előre férficsapata, a Foxconn és a Kistext JP Auto Mercedes is összeméri erejét a VOK-csarnokban, míg a férfi NB I-ben a Dunaújváros és a TFSE összecsapását a Hunvolley Tv-n is megnézhetik. A szombati nap programja három női NB I-es meccsel lesz teljes.

A hét három férfi Extraliga-mérkőzéssel zárul: a forduló „örökrangadóján” a Kecskemét a második helyezett Fino Kaposvárt fogadja (ez majd a Hunvolley Tv-n lesz látható), a Debrecen a ki tudja milyen összeállításban pályára lépő MAFC-hoz, az éllovas Pénzügyőr pedig a GreenPlan-VRCK-hoz látogat Kazincbarcikára, s ezt a meccset meg az M4 Sport+ tűzte a műsorára. Ezen a napon két női és egy férfi NB I-es meccset is rendeznek még.

 

HETI PROGRAM:
November 28., kedd
19:00 Tatabányai RSE – Vasas Óbuda (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Diósgyőri VTK – Swietelsky-Békéscsaba (női Magyar Kupa-negyeddöntő)

December 2., péntek
17:15 MTK Budapest – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kaposvári NRC – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 DSZC-Eötvös DSE – Vasas SC (női NB I)

December 3., szombat
11:00 MÁV Előre-Foxconn – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
14:30 UTE U21 – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Jászberény VT – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – TFSE (férfi NB I); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
19:00 MÁV Előre-ST. Solar – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga)
19:00 Diósgyőri VTK – TFSE (női NB I)

December 4., vasárnap
16:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 SZBRA – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 Békéscsabai RSE – BVSC-Zugló (női NB I)
18:00 MAFC-BME – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
19:00 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+