Eb 2023: Nehéz csoportba került női válogatottunk!

Az őszi világbajnokság legjobb 10 csapata közül hárommal is (szerb, belga, lengyel) egy csoportba került a magyar női röplabda-válogatott a 2023-as Európa-bajnokság nápolyi sorsolásán. A legnehezebb mérkőzésnek a vb-győztes szerbek elleni összecsapás ígérkezik. A kontinenstorna augusztus 15-én kezdődik és szeptember 3-ig tart. A mieink Belgiumban vívják a csoportmeccseiket.

VÁLOGATOTTJAINK REAKCIÓI

Németh Anett, a német Potsdam magyar válogatott játékosa: Úgy gondolom, hogy egy nehéz csoportba kerültünk ahol mindenképpen a legjobb formánkat kell hoznunk, ha tovább szeretnénk jutni, hiszen az ellenfeleink nagyrésze magasabban rangsorolt csapat, mint mi. De ettől függetlenül szeretnénk megmutatni, hogy fel tudunk nőni a feladathoz és képesek vagyunk ebben a csoportban is meccseket nyerni! A világbajnok szerbek ellen pedig nagy élmény lesz ismét játszani.

Papp Orsolya, a magyar bajnok Vasas Óbuda válogatott centere: Elég nehéz csoportot kaptunk, hisz a világbajnok Szerbiával is megmérkőzünk, de vannak csapatok, akik ellen reális esélyünk lehet a győzelemre, ilyen például Szlovénia és Ukrajna is. Ukrajnával idén egy csoportban voltunk az Eb-selejtező-sorozatban, s Budapesten egy kifejezetten jó meccset játszottunk velük. Az biztos, hogy maximálisan fel kell készülnünk és a megfelelő önbizalommal kell nekivágnunk a tornának. Ha minden jól alakul, ez lesz a második Európa-bajnokságom, bízom benne, hogy szép emlékekkel gondolhatok majd vissza rá.