Az alsóházban folytatja női ülőröplabda-válogatottunk a vb-n

A nyolcaddöntővel folytatódott Szarajevóban az ülőröplabda-világbajnokság. Női válogatottunk az éremesélyes Kanadával került szembe, s szenvedett 3:0-s vereséget, így a küzdelmeket a 9-13. helyért folytathatják.

 

A csoportkört követően a nőknél a három csoport győztese automatikusan a legjobb nyolc közé jutott, a többieket pedig öt párba sorsolták, amelyeknek a győztesei ugyancsak bekerültek a negyeddöntőbe, míg a vesztesek a 9-13. helyért folytathatják a küzdelmeket.

Női válogatottunk az éremre is esélyes kanadai csapattal került szembe a nyolcaddöntőben, s kedden délelőtt végül háromjátszmás vereséget szenvedett. Az alsóházban a házigazda Bosznia-Hercegovinával, Finnországgal, Iránnal és Lengyelországgal kell majd megmérkőzniük a minél előkelőbb helyezésekért.

Az első meccset kedden este már le is játszották Finnország ellen, amelyen három szoros meccsen szenvedtek vereséget. A mieink szerda este 19 órától a házigazda bosnyákokkal mérik össze erejüket, akiket a csoportkörben egyszer már 3:0-ra legyőztek.

 

Ülőröplabda-világbajnokság (Szarajevó)
Női nyolcaddöntő:
Magyarország–Kanada 0:3 (-8, -11, -12)
A 9-13. helyért:
Magyarország–Finnország 0:3 (-25, -19, -21)

A mieink további programja:
11.09 19:00 Magyarország–Bosznia-Hercegovina
11.10 19:00 Magyarország–Irán
11.11 09:00 Magyarország–Lengyelország

A magyar válogatott kerete: Bara Eszter, Kovács Adrienn, Nebehaj Barbara, Molnár Nikoletta, Szabóné Sipos Éva, Sztankó Éva, Szalainé Dömök Anna Mária, Weninger Anita.
A stáb: Raska Gyula szövetségi kapitány, Werkmann Viktória szövetségi edző, Rápászki Mariann erőnléti edző, Nagy Ákos gyógytornász