Hazai pályán ünnepelheti a Vasas a BL-főtáblára kerülést

Szerdán este felteheti az i-re a pontot a Vasas Óbuda, amennyiben a spanyol Tenerife La Laguna ellen kiharcolja a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülést. A selejtező első mérkőzésén a piros-kékek idegenben győztek 3:0-ra, így 18 órától a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban két szett, vagy legrosszabb esetben az aranyjátszma megnyerése esetén megnyerik a párharcot. A találkozót a MATCH4 televíziós csatorna élőben közvetíti.

 

A piros-kékek az idény eleje óta erőltetett menetben vannak, folyamatosan heti két mérkőzést játszanak, és bár Jannisz Atanaszopulosz vezetőedző igyekszik forgatni csapatát, a fáradtság jelei időnként már érződnek a játékosokon.

„Nyilván nem könnyű, hogy az előszezon után egyből ilyen sűrű a menetrendünk, de jól sikerült az alapozás, Szabó András erőnléti edző tréningjei pedig megfelelő alapot adnak arra, hogy bírjuk a kettős terhelést” – árulta el a klub honlapjának Julija Bojko, a Vasas ukrán szélső ütője, aki azt is elmondta, hogy motiváltan várják a La Laguna elleni visszavágót, hiszen ott lebeg a szemük előtt a cél: ott lenni Európa húsz legjobb csapata között és megmérkőzni a világ legjobbjaival.

„Jó néhányunknak van már BL-tapasztalata, de a csapat nagy része még nem élhette át, milyen ebben a sorozatban játszani. Azon dolgozunk mi, rutinosabb játékosok, hogy a többiek is átélhessék azt az érzést, ami nekünk már megadatott. Jól sikerült a felkészülésünk, jó szériában vagyunk és bízunk abban, hogy minél többen biztatnak majd bennünket a lelátón.”

A spanyol csapat egyébként már megérkezett Budapestre, s már túl vannak az első edzésükön is. Egyébként a párharc vesztesének sem kell lemondania a BL-ről, az a szlovén Calcit Kamnik és a szerb Crvena zvezda csatájának vesztesével játszik a harmadik fordulóban, amelynek győztese ugyancsak főtáblás lesz, míg a vesztes a CEV-kupában folytathatja.

 

De nem csak az óbudai lányok, hanem a kaposvári fiúk is pályára lépnek szerdán a nemzetközi porondon. A csapat már kedden kora délután elrepült Svájcba a Fino Kaposvár társulata, ahol a CEV Kupa első fordulójában szerdán 19.30 órakor a Volley Schönenwerd vendégei lesznek. Tizenkét játékossal kelt útra a kaposvári együttes; a sérült Zarka Márton és az utólag a nagy csapatba került 16 éves Laczó Bálint itthon maradt.

A magyar-svájci párharc nem lefutott, lévén a házigazdák az előző szezonban a bajnoki pontvadászatot bronzéremmel zárták. A kaposvári röpisek kedden este már edzettek, s a mérkőzés napján is vár rájuk egy amolyan átmozgató jellegű tréning. A visszavágót egy hét múlva, 16-án szerdán este rendezik a Kaposvár Arénában.

 

HETI PROGRAM:
November 9., szerda
18:00 Vasas Óbuda – Tenerife La Laguna (spanyol; női BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó); Tv: MATCH4
19:00 GreenPlan-VRCK – Dunaújvárosi KSE (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Vidux-Szegedi RSE – Gamma Party.CO (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
19:30 Volley Schönenwerd (svájci) – Fino Kaposvár (férfi CEV-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés)

November 11., péntek
18:00 Szent Benedek RA – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 12., szombat
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – MTK Budapest (női Extraliga)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:30 MÁV Előre-Foxconn – Pénzügyőr (férfi Extraliga)
19:00 UTE – MÁV Előre-ST.Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 13., vasárnap
15:00 Gamma Party.CO – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 Dág KSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Debreceni EAC (férfi Extraliga)