A házigazdákat győzték le női ülőröplabdázóink a vb csoportkörében

Befejeződött a csoportkör az ülőröplabda-világbajnokságon, Szarajevóban. Női válogatottunk egy győzelemmel és három vereséggel zárt, de sikerült játszmát nyernie a csoportgyőztes ellen is.

 

Csapatunk napról napra nyújtott egyre jobb teljesítményt, hiszen az első napon még elég sima, háromszettes vereséget szenvedett Ukrajnától, a lengyelek ellen viszont már két szorosabb játszmára is futotta. Hétfőn délelőtt aztán megszületett a mieink első, ráadásul elég magabiztos győzelme is, mégpedig a házigazda Bosznia-Hercegovina ellenében, míg este a csoportgyőztes, minden találkozóját megnyerő Ruanda következett, s lányaink amellett, hogy ezúttal is szoros szetteket játszottak, egyet sikerült meg is nyerniük.

Ez azt jelenti, hogy a mieink a csoport 4. helyén végeztek, s a folytatásban Kanadával játszanak kedden, 9:15-től a legjobb nyolc közé kerülésért. Vereség esetén a 9-13. helyért folytathatják a küzdelmeket.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
– Ukrajna 0:3 (-6, -11, -6)
– Lengyelország 0:3 (-21, -18, -12)
– Bosznia-Hercegovina 3:0 (11, 12, 20)
– Ruanda 1:3 (-14, -18, 21, -21)

A magyar válogatott kerete: Bara Eszter, Kovács Adrienn, Nebehaj Barbara, Molnár Nikoletta, Szabóné Sipos Éva, Sztankó Éva, Szalainé Dömök Anna Mária, Weninger Anita.
A stáb: Raska Gyula szövetségi kapitány, Werkmann Viktória szövetségi edző, Rápászki Mariann erőnléti edző, Nagy Ákos gyógytornász