Így láttuk a fordulót: elhagyta a szerencse a Fatumot

Összeállításunkban visszatekintünk a forduló mérkőzéseire, elemezzük a csapatok teljesítményét és igyekszünk felhívni a figyelmet a legérdekesebb momentumokra is.

 

NŐI EXTRALIGA:
Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza 3:1
Mindkét csapatot érzékeny veszteség érte a héten: a vendégek hiába győzték le a pályán múlt vasárnap az UTE-t, egy rossz csere miatt az eredményt megsemmisítették és a három pontot a lilák kapták, míg a hazaiaknál kiderült, hogy az előző fordulóban megsérült görög Sztamatia Kiparisszi sérülése súlyos és rá nem számíthat a továbbiakban Vincent Lacombe vezetőedző. Őt két békéscsabai nevelésű játékossal, előbb Radnai Lilivel, majd Godó Pannával igyekeztek pótolni a meccsen. A két csapat között (a negyedik játszmát leszámítva) nem volt komolyabb különbség – egyedül a blokkok tekintetében volt bántóan nagy a differencia: 11/5, s itt Gyimes Zsófia emelkedett ki öt ponttal –, kis szerencsével akár a nyírségiek győzhettek volna 3:0-ra, hiszen szorosak voltak a játszmák is, de ezen a héten a Fatum mellől elpártolt Fortuna. A legeredményesebb játékosok Isidora Ubavic (21 pont), illetve Selena Leban (képünkön) lettek, s utóbbi 22-vel a forduló legjobb pontszerzője lett.

Szent Benedek RA – MTK Budapest 3:0
A három szettes eredmény ellenére az MTK nem vallott szégyent Balatonfüreden, hiszen az első két játszmában alaposan megizzasztották az esélyesebb hazaiakat. A két csapat között a legnagyobb különbség a támadásbefejezések hatékonyságában volt, hiszen amíg a Szent Benedek 94 kísérletből 43 pontot szerzett (46%), addig a vendégek 100-ból mindössze 36-ot. A két csapat legeredményesebb játékosa az egyaránt 15 pontig jutó Milka Sztijepics, illetve Anja Aszonja volt, a legtöbb ász, szám szerint három a vendégek feladójának Berkó Lilinek a nevéhez fűződik, míg a túloldalon Szlavina Koleva ugyan ászt nem szerzett, viszont 19 nyitásából – amivel kiemelkedett a mezőnyben – egyetlen egyet sem hibázott el.

MÁV Előre-ST.Solar – Vasas Óbuda 1:3
Az újonc székesfehérváriak az MTK idegenbeli legyőzése után a bajnok ellen is helyt álltak, hiszen két játszmában is megszorongatták őket, egyet pedig ezek közül meg is nyertek. A legnagyobb különbség itt is a támadások hatékonyságában volt, ez az, amiben alaposan felülmúlta a Vasas ellenfelét, hiszen ők 143-ból 62 pontot szereztek (43%), a túloldalon ugyanez a mutató 148-ból 47 (32%). A pontszerzésben a hazaiaknál természetesen Vaida Beáta, míg a túloldalon Török Kata volt a legjobb (utóbbi három blokkot is kiosztott), egyaránt 19 ponttal, de tegyük hozzá azt is, hogy a szerdai BL-selejtezőre készülő fővárosiaknál Jannisz Atanaszopulosz alaposan megvariálta a játszmák kezdőcsapatait.

UTE – Swietelsky-Békéscsaba 0:3
A vendég békéscsabaiak szombaton kettős győzelmet arattak Újpesten, hiszen az Extraliga találkozó előtt a két klub fiókcsapata is megmérkőzött egymással. Itt azért voltak komolyabb különbségek is a statisztikában: remekül működött például a vendégek blokkja, hiszen 10 pontot is szereztek ebben a műfajban 3 ellenében. Elsősorban a két center, Pintér Andrea (4) és Bodnár Dorottya (3) vette ki ebből a részét, míg a legeredményesebb pontszerző az argentin Tapia Camila Hiruela (11), illetve a török Ceyda Aktas (12) lettek. A nyitás és a nyitásfogadás tekintetében nem volt jelentősebb különbség, habár az UTE 7 nyitásrontással szemben mindössze éppen a nevelőegyesülete ellen eredményes Boskó Ági egyetlen ászát tudta felmutatni. A lilákra egyébként is jellemző volt a sok hiba a meccsen, hiszen összesen 21 pontot ajándékoztak ellenfelüknek. A csabaiak továbbra is szettvesztés nélkül vezetik a tabellát, a fővárosiak centerének, a második szettben megsérülő Daima Del Rio Prevalnak innen is mielőbbi felépülést kívánunk.

 

HETI PROGRAM:
November 9., szerda
18:00 Vasas Óbuda – Tenerife La Laguna (spanyol; női BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó); Tv: MATCH4
19:00 GreenPlan-VRCK – Dunaújvárosi KSE (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Vidux-Szegedi RSE – Gamma Party.CO (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
19:30 Volley Schönenwerd (svájci) – Fino Kaposvár (férfi CEV-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés)

November 11., péntek
18:00 Szent Benedek RA – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 12., szombat
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – MTK Budapest (női Extraliga)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:30 MÁV Előre-Foxconn – Pénzügyőr (férfi Extraliga)
19:00 UTE – MÁV Előre-ST.Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 13., vasárnap
15:00 Gamma Party.CO – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
16:00 Dág KSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – Debreceni EAC (férfi Extraliga)