Megtalálta számításait Görögországban Petőváry Panni

Szeptember végén igazolt Görögországba, az újonc Egaleo együtteséhez Petőváry Panni, akinek a mostani az első külföldi szezonja játékosként. A válogatott átló honlapunknak mesélt arról, hogyan ment a beilleszkedés és hogy érzi magát Görögországban. 

Milyen a légiósélet? Mennyire mozogsz már otthonosan a környéken?
Eddig nagyon élvezem, reméljük így is marad! A környéket már kiismertem, minden a közelben van, elég könnyű így a mozgás.
Amikor nincs edzés vagy meccs, hogyan kapcsolódsz ki, mit csinálsz szabadidődben? 
Mivel nagyon szép idő van még mindig általában lemegyek a tengerpartra egy könyvvel, vagy egy kávéra, órákig elvagyok ott így. Sok szép kikötő van a környéken és kocsival mindössze 15 perc tőlünk szerencsére.
Athén szomszédságában található Egaleo. A görög fővárost is sikerült már megismerni egy kicsit?
Természetesen! Közel van hozzánk a belváros is. Egaleo igazából olyan mint a Deákról elmenni Pasarétre, nem távolság (3 megálló a metróval), szóval sokszor be szoktam nézni. A fő látványosságokat már láttam, de még így is bőven akad mit kipipálni a listámon. Nagyon oda vagyok érte, körbeöleli az ókori művészet minden ága, megunhatatlan!
És hogy tetszik Egaleo, ahol röplabdázol? El tudod képzelni, hogy mondjuk hosszabb ideig, akár évekig ott játssz?
Egaleóban minden megtalálható ami kell, de nem a legnépszerűbb része Athénnak. Azt mondanám inkább, hogy magában Görögországban el tudnám képzelni magam hosszabb ideig, de korai még erről nyilatkozni.
Tanulsz is görögül, vagy inkább angolul megy a kommunikáció? 
Az alapok már megvannak görögül, de nem terveztem egyenlőre megtanulni. Angolul megy a kommunikáció, úgy-ahogy mindenki beszéli.
Egy új közösségbe érkeztél. Volt probléma a beilleszkedéssel, vagy Te inkább az a típus vagy, aki nagyon hamar megtalálja a közös hangot másokkal?
Abszolút az a típus vagyok, aki bárhol bárkivel megtalálja a közös hangot, nem volt probléma a beilleszkedéssel, befogadtak. Nagyon közvetlen és barátságos a társaság, de ez jellemző az itteni emberekre úgy általánosan is.
A tökéletes szezon hogy nézne ki számodra játékban és eredményekben?
Nos mivel újoncok vagyunk a ligában papíron a legtöbb csapat erősebb nálunk, így nekünk a cél az első osztályban maradás. Sok a jó átló a mezőnyben, szinte a legtöbb csapatban külföldi mint én, ezért az egyéni célom, hogy ott legyek az elsők között.
Számodra mit jelent a válogatottság? Mennyire tartod különlegesnek a címeres mezben lejátszott meccseket?
Válogatottnak lenni megtiszteltetés, örültem a lehetőségnek meg hogy segíthettem a csapatot mind a pályán, vagy azon kívül. Nagy lehetőség mindenkinek, aki felveszi a címeres mezt, hogy megmutassa magát és előrelépjen a karrierjében.