Magyar Kupa: magabiztos vendégsikerek és újabb három továbbjutó

Szerdán négy mérkőzést játszottak le a női Magyar Kupában: mindegyik találkozón a vendégek nyertek 3:0-ra és három párharc ezzel el is dőlt: a tavalyi döntős Szent Benedek, a bajnoki ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba és az MTK Budapest már a negyeddöntőbe jutott. A férfi NB I-ben a Szolnok 3:1-re legyőzte a Gammát és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő:
VEHIR-VESC – Szent Benedek RA 0:3 (–19, –16, –15)
Veszprém, 150 néző. V: Kiss Z., Selega.
VESC: Pós 1, Araújo 11, Sólyomvári 9, Hajós 5, Dordzsceren 4, Thompson 8. Csere: Tóth L., Székely (liberók), Deli. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
SZBRA: Grbac 4, Koleva 13, Vacsi 6, Sztijepics 12, Jankovics 10, Orosz 6. Csere: Balogh E., Fáth (liberók), Herbin-Baker, Nacsa-Pekárik 2, Bosnyakova 1, Szerényi, Dimitrics. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Edzői értékelés
Ibrahimi Edon:
– Gratulálok a Balatonfürednek és természetesen a saját csapatomnak is! Az első két szettben alaposan megnehezítettük a vendégek dolgát, a döntő pillanatokban azonban kevesebbet hibáztak. Megyünk tovább ezen az úton, örülök, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésünkre, szombaton a bajnokságban szeretnénk javítani!
Dejan Desnica: – Ellenfelünk az NB I-ben szerepel, de tudtuk, hogy egy nagyon jól küzdő csapattal találkozunk. Tavaly a kupában a döntőbe jutottunk, és nekünk idén is be kell bizonyítanunk, hogy nem egyszeri, kiugró eredmény volt az, és jó csapatunk van. A veszprémieknek gratulálni tudok, nagyon szimpatikusan játszottak, de a játékosaimnak is jár a gratuláció, mert jól oldották meg a kötelező feladatot. A hét hátralévő részében sok dolgunk van, szombaton Békéscsabán játszunk rangadót.
Továbbjutott a Szent Benedek RA.

DEAC – MTK Budapest 0:3 (–19, –17, –16)
Debrecen, 40 néző. V: Villás, Csizmarik.
DEAC: Szabó Cs., Borók, Hajdu A., Mátyus, Mayer, Péteri. Csere: Molnár P., Simon (liberók), Gégény, Tóth V., Gosztola. Vezetőedző: Kuszkó Zsolt.
MTK: Garai, Varga B., Aszonja, Tatár, Costa, Berkó. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Endrődi, Monteiro, Kiss K., Briga. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Továbbjutott az MTK Budapest.

TFSE – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–17, –12, –13)
Győri út, 50 néző. V: Szabó P., Nagy Zs.
TFSE: Villányi 3, Zen 7, Kökény N. 2, Komcsák 4, Budaházy 3, Vámos 3. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Benedek G. 3. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
BRSE: Olijnyik 3, Glemboczki 8, Sullivan 5, Oikonomu 13, Vaszileva 12, Bodnár 13. Csere: Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Herrera Olazabal:
– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz az Extraligából érkező csapat ellen, akik Magyarország legjobb három csapatának egyike. Nagyon magas játékosokkal rendelkeznek, akik nagyon jól tudnak röplabdázni. Ezt a meccset a felkészülés jegyében vettük a vasárnapi mérkőzésre, de nem vagyok elégedett, mert a lányok sokszor tudták, mit kell tenniük, mégsem tették meg.
Tóth Gábor: – Tipikus kupamérkőzés volt, a hazaiak természetesen minden erejüket bevetették. Láthattunk izgalmas labdameneteket is, a lényeg, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Még azt emelném ki, hogy Viktorija Olijnyik remekül irányította a csapatot, nagyon elégedett vagyok vele. A hozzáállásra nem lehetett ma panaszunk.
Továbbjutott a Swietelsky-Békéscsaba.

1. mérkőzés:
Gödöllői RC – Diósgyőri VTK 0:3 (–16, –23, –16)
Monor, 25 néző. V: Barabás, Varga A.
GRC: Kovács E. 4, Máté 1, Nagy V. 6, Boros 2, Halla P. 4, Borsos L. 7. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Kardos 5. Vezetőedző: Szalay Attila.
DVTK: Kiss E. 8, Kalmár 1, Vajdová 14, Hollósi 3, Tosics 19, Egri 8. Csere: Kundrák (liberó). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez! Első játékrészben a labdamenetek befejezésével voltak gondjaink, az utolsóban pedig a nyitásfogadás nem működött igazán. A középső szettben tudtunk igazán ellenfelei lenni a vendégeinknek. Ott elégedett voltam a csapat teljesítményével.
Németh Szabolcs: – Nagyon szépen kezdtük a mérkőzést betartottuk a taktikát, amit megbeszéltünk és domináltuk a mérkőzést! A második játszmában kicsit alább hagyott a koncentráció, ezért magunkra húztuk a Gödöllőt, viszont a 3. játszmában újra domináltunk és a saját játékunkat játszottuk, így le tudtuk zárni a mérkőzést! Gratulálok a csapatnak!

A negyeddöntő párosítása, nők:
Gödöllői RC/DVTK (0:3, október 31.)–Swietelsky-Békéscsaba
Kaposvári NRC–Szent Benedek RA
MÁV Előre-ST.Solar/UTE (1:3, november 2.)–Fatum-Nyíregyháza
MTK Budapest–TRSE/Vasas Óbuda (?)

 

Férfi NB I:
Szolnoki RK – Gamma Party.CO 3:1 (23, –17, 15, 22)
Szolnok, 50 néző. V: Bibók, Filibér.
SZOLNOK: Guzmics 3, Fenyvesi 17, Bíró 6, Oláh 6, Reiner 7, Acsai 5. Csere: Dalkó, Földes (liberók), Timár, Csók 5. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
GAMMA: Nagy P. 13, Katona 8, Juhász B., Kocsondi 17, Tarr 2, Báder 6. Csere: Parsa (liberó). Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc:
– Mint ha hullámvasúton ültem volna az egyik szettben szárnyaltunk kevés hibával játszottunk a másik pillanatban mintha két hete nem edzettünk volna. Szerencsére a mérkőzés nagy részében jól nyitottunk így védekezésbe fel tudtunk készülni az ellenfél játékára. Fontos volt a győzelem számunkra, kell a fiatal csapatnak az önbizalom.
Kovács Sándor: – Mérhetetlen csalódás alakult ki bennem a mérkőzés után. Saját magunk ellenfele voltunk most is, mint általában mindig. Ennyi ki nem kényszerített hiba még alacsonyabb osztályba sem való. A játék minden elemében sikerült magunkat a földbe taposni. Addig míg nem kezdünk el hinni abban, hogy mit tudunk, mindig csak vereség lesz a vége. Mentálisan kell összeszedni magunkat, mert fizikailag és technikailag meg van ehhez a szinthez a képességünk.

HETI PROGRAM:
Október 28., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:30 MEAFC-Miskolc – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)

Október 29., szombat
14:30 Békéscsabai RSE – Jászberény (női NB I)
15:00 Gamma Party.CO – Dág KSE (férfi NB I)
16:00 Vasas Óbuda – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – TFSE (férfi NB I)
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – MAFC BME (férfi Extraliga)
18:00 BVSC-Zugló – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19.00 MTK Budapest – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Vasas SC – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)

Október 30., vasárnap
16.00 Szent Benedek RA – TFSE (női NB I)
17:00 Debreceni EAC – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga)
17:30 Fatum-Nyíregyháza – UTE (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
18:00 DSZC-Eötvös DSE – UTE U21 (női NB I)