Bejutott a BL-selejtező második körébe a Vasas Óbuda

Magabiztos játékkal győzött a Vasas Óbuda a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóján a belga Gent ellen, amely mindössze csak a második játszmában tudta megnehezíteni a nagyszerűen játszó magyar bajnok dolgát.

Jól kezdődött a mérkőzés a magyar bajnok számára: a Vasas Óbuda könnyedén szerezte a pontokat, a belgák csak a magyar csapat nyitásrontásaiból tudott eredményes lenni. Skripak nagyszerűen osztogatott, hamar tízpontosra hízott a két csapat között a differencia. Török Kata jó nyitássorozatának köszönhetően már 23:7 is volt az állás. Egy kicsit megtorpant a Vasas, de Bojko két pontjával 25:10-re nyerte az első játékrészt (1:0).

A második játszma az egész párharc legszorosabbja volt: 4:4 után 10:10-nél is egyenlő volt az állás. Kicsit kapkodó volt a magyar bajnok játéka, a belgák pedig egyre jobb nyitásaikkal zavarba hozták a piros-kékeket. Jannisz Atanaszopulosznak 13:11-es belga vezetésnél időt is kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. Jót is tett az időkérés és Abdulazimova vezetésével visszavette a vezetést (15:14). A hajrára is Vasas-előnnyel fordultak a felek, majd 24:20-nál jutottak szettlabdához. Kettőt hárítottak a belgák, ám Bannister bombája a játszmagyőzelmet és a továbbjutást jelentette a Vasas Óbudának (25:22, 2:0).

A harmadik játékrészben Atanaszopulosz mester lehetőséget adott a kevesebbet játszóknak, akik a kezdeti megilletődöttség után átvették a vezetést (8:7), majd a pályán maradó Abdulazimova vezetésével folyamatosan elléptek a Gent-től. Kump, Vezsenyi és Fricová is nagyot játszott, Fábián pedig jól szervezte a játékot, majd ez első meccslabdát ki is használta a magyar csapat, és 25:18-ra megnyerte a harmadik szettet és a mérkőzést is (3:0).

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a spanyol Tenerife LA LAGUNA lesz a Vasas Óbuda ellenfele.

Női Bajnokok Ligája-selejtező, 2. mérkőzés:
Vasas Óbuda – VDK Gent (belga) 3:0 (10, 22, 18)
Budapest, 300 néző. V: Milonakisz (görög), Pop (román).
VASAS: Török 8, Papp O. 6, Bannister 7, Bojko 11, Abdulazimova 12, Skripak 2. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Jámbor, Vezsenyi 4, Kump 4, Fábián 2, Fricová 4. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
GENT: Divoux, Flament 9, Vandewiele 5, Smeets 9, Van Elsen 6, Janssens 4. Csere: Longeval, Vandesteene (liberók), Everaert 1, De Clercq, Declat. Vezetőedző: Stijn Morand.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a nyitásaink és a blokkok rendben voltak, aztán a második játszmában már problémáink adódtak a fogadásokkal. Mivel részben új csapatunk van, ezért érthető, hogy nem működik minden úgy, mint az előző idényben. A belgák amúgy jók, de nem hagytuk nekik, hogy megmutassák, mit tudnak.
Stijn Morand: – Már az első mérkőzésen tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Bár ezúttal a második szettől mi is partnerek voltunk, sajnálom, hogy nem tudtuk megmutatni hazai közönség előtt, hogy mire is vagyunk képesek.

Fotó: CEV