Meglepte a “kis” Vasas a Kaposvárt a kupában – hárman már a nyolc között

Megkezdődtek a héten a Magyar Kupa nyolcaddöntői. Elsőként a férfiaknál a Fino Kaposvár harcolta ki a negyeddöntőbe kerülést, miután három játszmában győzte le az NB II-es UNI Győr-SZESE-t. A nőknél viszont óriási csatára kényszerítették a Kaposvárt a Vasas fiataljai: Kőnig Gábor csapata 1:0-ra és 2:1-re is vezetett, végül pedig csak a döntő játszmában maradtak alul az Extraliga legutóbbi negyedik helyezettjével szemben. A KNRC mellett a Fatum-Nyíregyháza jutott még a nyolc közé jászberényi sikere után. Az újonc MÁV Előre-ST.Solar és az UTE párharca két meccsen dől el, itt az első felvonást a fővárosiak nyerték idegenben is 3:1-re. Rendeztek egy férfi NB I-e mérkőzést is kedden, amelyen a Vidux-Szeged három játszmában győzött az Extraligából búcsúzó Dunaújváros ellen.

 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő:
Jászberény VT – Fatum-Nyíregyháza 0:3 (–12, –11, –12)
Jászberény, 341 néző. V: Takács Á., Halász T.
JÁSZBERÉNY: Fodor 4, Kovács D. 1, Sléder 7, Juhász V. 2, Faragó 2, Somlai. Csere: Mizsei, Lagzi-Kovács (liberók), Csiki, Farkas V. 1, Patócs, Morvai 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
FATUM: Leban 13, Cepni 2, Cicic 4, Belova 5, Lászlop 6, Karaoglu 5. Csere: Tóth F., Nyikolajcsuk (liberók), Kovács-Francesco 1, Rufin-Martinez 1, Jurdza 7, Török P. 2, Ambulija 11, Földi. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
Edzői értékelés
Deme Gábor:
– Egy nagyon jó kerettel rendelkező csapat ellen játszottunk ma, akik nem vettek minket félvállról és megérdemelten jutottak tovább. A mi játékunk kapcsán voltak dolgok, amikkel elégedett voltam és olyanok is, amikkel nem.
Leonidasz Gaitanakisz:
– Elsősorban szeretnek gratulálni a Jászberény csapatának. Fiatal, lelkes és agresszív csapat ellen játszottunk. Elégedett vagyok a csapatommal és az általuk nyújtott játékkal. Ezen a mérkőzésen lehetőséget kaphattak a fiatalabb játékosok is, akik éltek ezzel.
Továbbjutott a Fatum.

Vasas SC – Kaposvári NRC 2:3 (20, –17, 22, –13, –9)
Folyondár utca, 110 néző. V: Szarka, Halász E.
VASAS: Imre 11, Nagy S. 6, Erőss 9, Botyánszki 17, Rieder 8, Märcz 1. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Fekete F. 1, Olcsváry 1, Tóth S., Kállai, Szabó A. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
KNRC: Renko 2, Kiparisszi 17, Bodovics 5, Ubavics 20, Godó 1, Gyimes 9. Csere: Radnai Lili, Hegyi (liberók), Szedmák 23, Narancsics, Radnai Luca 4. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Kőnig Gábor:
– Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra, megmutatták, hogy tizenhat-tizennyolc évesen is fel lehet venni a versenyt külföldieket is foglalkoztató csapattal, akkor, ha okosan és figyelmesen röplabdázunk. Le a kalappal a csajok előtt, zseniálisan játszottak. Abban biztos voltam, hogy az első szettben meg tudjuk lepni a Kaposvárt, amely talán kicsit le is becsült minket, így a második játszmában rá kellett kapcsolnia. Előzetesen csodának tűnt volna, hogy nyerünk még egy szettet, de a játék képében abszolút benne volt. A végére fizikálisan elfogytunk, de még bőven lesz időnk ezen változtatni, hiszen a legidősebb játékosunk tizennyolc éves. Megmutattuk, hogy helyünk van a felnőttmezőnyben.
Vincent Lacombe:
– Gratulálok a Vasasnak! Jól játszottak, kemények voltak, mi pedig nagyon sok hibával játszottunk. Örülök, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, sikerült győznünk, ez a legfontosabb, és készülhetünk a következő meccsre.
Továbbjutott a KNRC.

1. mérkőzés:
MÁV Előre-ST. Solar – UTE 1:3 (–15, –16, 14, –15)
Székesfehérvár, 83 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
MÁV: Tóth J. 4, Szabó L. 3, Dolotova, Vajda 20, Csabai 6, Karnyickaja 15. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Kiss L., Alisanova 3. Vezetőedző: Nagy Fanni.
UTE: Hiruela 12, Ambrosio 16, Manninger 11, Tarin 18, Kilyénfalvi 8, Boskó 3. Csere: Dömsödi (liberó), Sziládi, Sztojanovics, Preval, Németh H. 1, Goodwin. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
– Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Túl lassan vettük fel a mérkőzés ritmusát, az első szettben rá sem ismertem a lányokra. Kis változtatás és fejmosás után elkezdtünk úgy játszani, ahogy tudunk. Ez ma egy szettre volt elég. Nincs semmi veszve, készülünk az újpesti visszavágóra.
Horváth András: – Egy fontos lépést tettünk a Magyar Kupában a legjobb nyolc együttes közé jutáshoz. Ám pontosan tudjuk, hogy ez a párharc nem egy győzelemig tart, és van jövő szerdán egy visszavágónk, amit szintén teljes erőbedobással kell, hogy játszunk. Hiszen a Székesfehérvár egy nagyon motivált és harcos csapat. Összességében a szombati 2:3-as bajnoki meccset követően ez a siker nagy erőt ad a lányoknak. Továbbá örömmel tölt el, hogy a korábbiakhoz hasonlóan mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz a cseresarokból is. Megyünk tovább, és már készülünk a vasárnapi Nyíregyháza elleni összecsapásra.

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő:
UNI Győr-SZESE – Fino Kaposvár 0:3 (–11, –11, –18)
Győr, 37 néző. V: Gyulai, Horváth M.
SZESE: Szalai T., Gyuris, Lőrincz, Mihályi, Kiss Á., Mészáros Á. Csere: Kiss D., Takács N. (liberók), Máté, Bicskó, Tomasovszy, Szalay, Kovács Á. Vezetőedző: Szamosi Balázs.
FINO: Iván B., Tóth G., Kalmár, Laczó, Donisthorpe, Fenyvesi. Csere: Bozóki, Eördögh (liberók). Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Továbbjutott a Fino.

 

Férfi NB I:
Vidux-Szegedi RSE – Dunaújvárosi KSE 3:0 (20, 12, 17)
Szeged, 80 néző. V: Filibér, Gyulai.
SZRSE: Dileo 3, Csányi 12, Kiss G. 5, Pozzobon 15, Kasnyik 8, Piti 6. Csere: Borsi (liberó), Demcsák 2, Honti 1. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
DKSE: Winter 3, Tóth K. 1, Laczi 2, Velicsko 1, Pavljuk 17, Szalai 5. Csere: Kuti (liberó), Farkas L., Kisházi 1, Béres, Gőczi, Pintér. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet:
– A csapat megmutatta ezen a mérkőzésen, hogy milyen amikor mindenki egyet akar. Végig nagyon jó szellemben játszottunk és ennek köszönhető, hogy elejétől a végéig tudtuk uralni a játékot.

 

HETI PROGRAM:
Október 26., szerda
18:00 Vasas Óbuda – VDK Gent (női Bajnokok Ligája-selejtező, visszavágó); Tv: ARENA4
19:00 VEHIR-VESC – Szent Benedek RA (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő)
19:00 DEAC – MTK Budapest (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő)
19:00 Szolnoki RK – Gamma Party.CO (férfi NB I)
20:00 Gödöllői RC – Diósgyőri VTK (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
20:00 TFSE – Swietelsky-Békéscsaba (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő)

Október 28., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:30 MEAFC-Miskolc – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)

Október 29., szombat
14:30 Békéscsabai RSE – Jászberény (női NB I)
15:00 Gamma Party.CO – Dág KSE (férfi NB I)
16:00 Vasas Óbuda – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – TFSE (férfi NB I)
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – MAFC BME (férfi Extraliga)
18:00 BVSC-Zugló – Diósgyőri VTK (női NB I)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19.00 MTK Budapest – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Vasas SC – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)

Október 30., vasárnap
16.00 Szent Benedek RA – TFSE (női NB I)
17:00 Debreceni EAC – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga)
17:30 Fatum-Nyíregyháza – UTE (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
18:00 DSZC-Eötvös DSE – UTE U21 (női NB I)