Kiss Gréta: bemutatkozásként 8 pont és bokasérülés

A kezdőcsapat tagjaként, nyolc ponttal mutatkozott be a francia élvonalban Kiss Gréta!

 

Válogatott ütőnk már az első bajnoki fordulóban komoly szerepet vállalt új csapata, a Terville-Florange magabiztos, 3:0 arányú győzelméből a Levallois ellen. A sikeres nyitányt ugyan kissé beárnyékolja egy – talán “nem vészes” – bokasérülés, de a hétfő délelőtti kondicionáló edzés után már jó hangulatban válaszolt a kérdéseinkre Gréta.

– Kezdjük a legfontosabbal, hogy van a bokád?
– Szerencsére úgy tűnik, hogy nem vészes a sérülésem, és ha minden jól megy, akkor hétvégén a Cannes ellen már játszhatok.

– Mi történt?
– A második szett végén valamitől vizes lett a talaj, megcsúsztam, akkor ment ki, de tényleg bízom a mihamarabbi felépülésben.

– Ettől eltekintve nagyon biztató volt a kezdés…
– Az volt, ráadásul hazai közönség előtt, egy nagyon jó hangulatú csarnokban! Örülök, hogy három játszmában sikerült nyerni. Különösen az első két szett volt meggyőző a részünkről, azokat végig uraltuk és hiba nélkül, fegyelmezetten játszottunk.

– Rögtön az első bajnokin a kezdőcsapatban kaptál lehetőséget. Nagy kő esett le a szívedről, amikor meghallottad a neved az összeállításnál?
– Örültem, persze! Szerencsére beigazolódott, hogy alapemberként számít rám az edző és nemcsak azért mondta ezt, hogy aláírjak hozzájuk – mondta mosolyogva. – Egyébként eddig az összes edzőmeccset is szinte végigjátszottam, bár sajnos ehhez az is hozzájárult, hogy folyamatosan sérülések hátráltatják a csapatot, és alapból sem vagyunk túl sokan…

– Milyen ez a csapat játékban, mik az erősségei a Terville-nek?
– Az az elképzelés, hogy mivel nem vagyunk magas csapat, ezért nagyon stabil kell legyen a fogadásunk, hogy aztán gyorsan tudjunk játszani. Úgy érzem, hogy beleillek ebbe rendszerbe, és szeretem is ezt a stílust, ezt a játékot. A hétvégi meccsen is abszolút magas szintet hoztunk nyitásfogadásban, még a sajátommal is egészen elégedett voltam, pedig nagyon ritkán szoktam az lenni… Úgyhogy ez megkönnyítette támadásban a dolgunkat, emellett jól nyitottunk, és a blokkvédekezésünk is működött a magas labdáik ellen.