A Haladás az NB II bajnoka, irány az élvonal!

Az idegenbeli 3-2-es vereség után hazai pályán magabiztosan, 3:0 arányban győzött a szombathelyi Haladás együttese a miskolciak ellen, így megnyerte az NB II-es döntőt. A vasiak az ősztől az élvonalban folytathatják, a borsodiak pedig osztályozót játszanak majd a Palota RSC-vel az NB I-ért.

Női NB II-es döntő, 2. mérkőzés:

Haladás VSE-Sportiskola – MVSC-MVSI 3:0 (15, 15, 17)

Szombathely, 500 néző. V: Varjasi, Hóbor

Haladás: Horváth D., Bokor, Dancsecs, Merklinné, Pető, Mohl-Benesoczky. Csere: Zoltán A. (liberó), Farkas (liberó), Fazekas, Mikos. Vezetőedző: Mucsi Péter.

MVSC: Szajkó, Kiss V., Egri, Szabó B., Nagy Zs., Kiss E. Csere: Zsofnyák. Vezetőedző: Kerekes Attila.

MESTERMÉRLEG
Mucsi Péter: – Nagy öröm volt látni a lányok lelkesedését és motivált hozzáállását, hogy ilyen nehéz helyzetben, hogy a nézőtéren ültem, a maximumot hozta ki magából. Gratulálok a csapatnak, magas szintű játékot produkáltak a mai napon. Sok sikert kívánok a Miskolcnak, és köszönjük a szurkolók biztatását.  Úgy tervezzük, hogy az ősztől az NB I-ben folytatjuk szereplésünket.

Kerekes Attila: – A játék minden elemében felülmúlt minket a mai napon a Haladás. Megérdemelt a győzelmük. Mi sem játékban, sem lelkesedésben nem vettük fel velük a versenyt. Sajnálom, hogy ezt láttam, de vannak ilyen napok, amikor nem jön össze semmi. Többet kellett volna tenni a sikert.