Elsőre nem jött össze a főtábla Hajósnak és Strélinek

Bár a selejtező első körét sikerrel vette, a másodikon sajnos elbukott Hajós Artúr és Stréli Bence a Dubajban zajló World Tour Challenge-versenyen.

 

Első meccsükön a magyar fiúk kiélezett mérkőzésen, 2:1 (17:21, 23:21, 15:12) arányban arattak győzelmet német Huster, Pfretzschner páros ellen. Az első játszma gyenge végjátékát követően a második szettben végig fej-fej mellett haladtak a párosok. A döntő játszmában a németek 5:1-re is elléptek, innen sikerült bravúrosan megfordítani a játékrészt: Hajós Artúr mindhárom sikeres blokkját ekkorra tartogatta, emellé Stréli Bence sem ismert elveszett labdát.

A második fordulóban így a selejtezőben harmadik kiemelt amerikai Benesh, Partain kettős következett a számukra. Az SRSE versenyzői ezúttal nem találták az ellenszert a kiválóan mezőnyöző tengerentúliakkal szemben és 2:0-s vereséget szenvedtek (21:17, 21:11), így végül nem sikerült kiharcolni a főtáblára kerülést.

Vasárnap pihentek a fiúk, hétfőtől edzőmérkőzéseket fognak játszani, majd csütörtökön ismét megkísérlik a főtáblára jutást ugyanitt, miután Dubajban két Challenge-versenyt is rendeznek egymás után.

 

********************************

 

Idehaza Csepelen rendeztek B-kategóriás tornát. A Szabadkikötő-Friends Cupon a férfiaknál Tari Bence és Veress Ákos (SRSE) győzött Frányó Csanád (SRSE) és Papp Mátyás (Ball SC) előtt, míg a harmadik helyen Oláh Gergely és Szabó Zoltán (Ball SC) végzett, a bronzmeccsen Horváth Mátét (Ball SC) és Szalai Viktort (Pénzügyőr) legyőzve.

A nőknél Chován Ágnes és Gracza Sóti Fanni (Gödöllői RC) lett az első Czene Adrienn (Ball SC) és Szabó Luca (Gödöllői RC) előtt, míg a harmadik Pásztor Dorina (Ráckeve SZSE) és Szalontai Rebeka (SRSE) lett, miután a harmadik helyért a legutóbbi verseny győzteseit, Strenner Kingát és Trencsényi Boglárkát (Gödöllői RC) győzték le.