Férfi Extraliga: Kazincbarcikán győzött az újonc

Három mérkőzést játszottak le szombaton a férfi Extraligában. A szenzációt egyértelműen az újonc MÁV Előre 3:0-s győzelme volt a Vegyész otthonában. A másik két meccs is három szettben dőlt el, de azokon a papírformának megfelelően a Kecskemét a sereghajtó Kistextet, a Pénzügyőr pedig a DEAC-ot győzte le.

 

Férfi Extraliga:
GreenPlan-VRCK – MÁV Előre-Foxconn 0:3 (–22, –22, –21)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V: Csizmarik, Árpás.
VRCK: Páez 3, Blázsovics 10, Tarabus 9, Csoma 15, Péter B. 1, Moraes 5. Csere: Kiss M. (liberó), Árva 4, Warzywoda, Szabó D. 3, Juhász 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MÁV: Kholman 4, Szabó V. 5, Koci 14, Ambrus 6, Bibók 2, Doda 11. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Boa 9, Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Valami elsiklott, valami nem működik. Magamra vállalom a vereséget.
Dávid Zoltán: – Gratulálok a srácoknak! Óriási győzelem volt! Minden taktikai utasítást betartottak, nagyon okosan játszottak! Barcikán mindig nehéz meccset játszani, nagyon fontos 3 pontot szereztünk ami az elszámolásnál biztosan számítani fog!

Kecskeméti RC – Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (23, 20, 18)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 100 néző. V: Szabó P., Mezőffy.
KECSKEMÉT: Fundora 17, Boldizsár 5, Argilagos 19, Kecskeméti 1, Baserio 13, Keen. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Farkas P. 5, Varga P. Vezetőedző: Nagy József.
KISTEXT: Fazekas 11, Gebhardt N. 9, Makarov 4, Csizmadia 1, Reffatti 12, Mihucz 3. Csere: Lassu (liberó), Óhidi, Gönczi. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
Edzői értékelés
Nagy József:
– Az első szettben bekerültünk egy hullámvölgybe, amiből nagy nehezen sikerült csak kimászni és megnyerni az első szettet. A további két szettet nem kezdtük megfelelő koncentrációval és hátrányból kellett felküzdeni magunkat. A szervezettebb játéknak köszönhetően megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak!
Olekszander Gutor: – A csapat fejlődése tetten érhető, amit a sok jó megmozdulás is a bizonyított a mérkőzés során. Viszont a stabilitás hiánya, az alap hibák elkövetése főként a szettek vége felé a mérkőzés elvesztéséhez vezetett.

Pénzügyőr SE – Debreceni EAC 3:0 (18, 20, 23)
Budapest, Kőér utca, 100 néző. V: Jámbor, Villás.
PÉNZÜGYŐR: Nascimento 1, Magyar B. 6, Dávid Cs. 11, Rása 12, Kovács Z. 16, Kiss D. 7. Csere: Feliciano (liberó), Tordai, Tomanóczy 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DEAC: Bán 6, Moret 8, Tóth A. 1, Willian 14, Kiss I. 3, Almora 11. Csere: F. Nagy (liberó), Tar, Remete 1, Lovas 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Az első szettben teljesen elégedett voltam a csapatom teljesítményével. A második szettben már kicsit szétesett a játékunk, nem életünk szettje volt. Ami viszont fontos, hogy a csapat mindig megtalálta magát, jó megoldásokat eszközölt amikor kellett.
Fodor Antal: – A bajnokcsapat vendégei voltunk, a kezdőcsapatunk nem tudott kompletten felállni, Bagics Balázs játéka nagyon hiányzott. Ennek ellenére megpróbáltunk komoly ellenállást tanúsítani. Ez helyenként sikerült is, de a Pénzügyőr megérdemelt győzelmet aratott. Gratulálunk nekik!

 

Férfi NB I:
Vidux-Szegedi RSE – Dág KSE 2:3 (21, 21, –19, –25, –16)
Szeged, 200 néző. V: Bibók, Nagy Zs.
SZRSE: Dileo, Csányi, Kiss G., Pozzobon, Piti, Sarnyai. Csere: Borsi (liberó), Honti, Bodnár, Kasnyik. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
DÁG: Szabó B., Kun, Sow, Oláh, Benkő, Flachner D. Csere: Farkas (liberó), Horváth B., Majer. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet:
– Nagyon jól ismertük az ellenfelet, tudtuk, hogy igazi küzdő csapat és hogy az utolsó pillanatig nagyon keményen kell játszani ellenük, mert képesek megfordítani a vesztett mérkőzést is. Mégis a harmadik szettől kezdve rengeteg nyitáshibával játszottunk és ennek következtében meg is gyengültek a szerváink. Kasnyik Bence cseréjével hatékonyabbak lettek a támadásaink és közel kerültünk a mérkőzés megnyeréséhez. Sajnálom, hogy ma ez nem sikerült.
Zirigh Balázs: – Az első két játszmában nem találtuk a játékunkat, és ez még párosult egy kis megilletődöttséggel is. A harmadik játszma szerencsére meghozta a várt áttörést, nagyon jól szálltak be a padról a cserejátékosok. Visszajött a hitünk, és kezdtük elhinni, hogy van keresnivalónk. Lendületünk kitartott a folytatásban is, bár szükségünk volt az egyenlítéshez a Szeged szokatlanul sok nyitásrontására. A döntő szett nem is alakulhatott volna izgalmasabban, és rendkívül boldogok vagyunk, hogy mi jöttünk ki belőle győztesen. Külön öröm, hogy megtört az átok a Szeged ellen, hiszen tavaly egyik meccsünkön sem tudtuk Őket megverni!

MEAFC-Miskolc – TFSE 3:1 (21, 12, –23, 17)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 75 néző. V: Takács Á., Vigh.
MEAFC: McLaughlin 5, Kapusi 14, Csizmadia 10, Komlósi 29, Simkó 1, Kozsla 5. Csere: Karóczi (liberó), Kovács Z. 2, Szabó P. 3, Tóth T. Megbízott edző: Varga László.
TFSE: Tigyi 11, Fenyő 14, Czita 10, Tanai 3, Tóth M. 3, Szappanos 11. Csere: Nagy T. (liberó), Gyenes, Együd 4, Arató 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.
Edzői értékelés
Varga László:
– Nem volt egy egyszerű és könnyűnek mondható mérkőzés! Jól játszott a csapat, bár voltak kisebb nagyobb megingásaik. A fiatalok a tőlük elvárható dinamikával, az idősebbek pedig a rutinjukkal és higgadtságukkal vették ki a részüket a győzelemből! Gratulálok a csapatnak!
Lónárt Péter: – Sokkal több van bennetek és ezt Ti is tudjátok! A kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, így türelmes vagyok és hiszek bennetek! Gratulálok Miskolcnak!