Bozóki Bence: gyökeres változások előtt állunk

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta svédországi felkészülési túráját a magyar férfi röplabda válogatott. A formálódó együttes az első és az utolsó napon egyaránt 3-0-ra kapott ki a házigazdáktól, szombaton este viszont bravúros, 3-2-es győzelmet aratott. A csapat egyik magyar bajnok játékosát, Bozóki Bencét az eddigi tapasztalatokról és a további elképzelésekről kérdeztük.

Ez a hétvége nagyon tanulságos volt minden szempontból. Egyrészt megtudtuk, hogy egyénenként és csapat szinten is hol tartunk a felkészülés folyamatában, másrészt találkozhattunk az új szövetségi kapitánnyal és a köré rendeződő új stábbal. Gyökeres változásokkal nézünk szembe, ami véleményem szerint a magyar férfi röplabdának hosszú távon nagyon kifizetődő lesz. Egyelőre a keret kialakításánál tartunk, de már most is voltak pozitív jelek, akár a szombati győzelem, akár a jól alakuló csapatösszhang.
Mire számítasz a folytatásban?
Két fő kihívás vár ránk, mint közeli cél. Szeretnénk a világbajnoki selejtezőn minél több meccset nyerni. A másik esemény, ami a szemünk előtt lebeg, az Euroliga-sorozat. Az edzői stáb is és mi is a győzelmet tűztük ki célként magunk elé. Keményen edzünk és dolgozunk, de ennek már van és lesz is eredménye.

Az argentin szövetségi kapitány, Juan Manuel Barrial edzette társaság az előttünk álló hétvégén hazai környezetben is bemutatkozik: a szakvezetés két csapatra osztja játékosait, akik a dán és a svéd válogatottal is megmérkőznek május 12. és 14. között, Dunaújvárosban.