Házidöntő után világbajnok a Dambendzet, Józsa páros

A Mallorcán zajló veterán vb női strandröplabda döntőjében egymás között döntött a világbajnoki címről a Dambendzet Nathalie, Boutin Józsa Zsuzsanna, illetve a Héjjas Valéria, Kriegel Éva kettős az aranyéremről, amelyet végül előbbiek szereztek meg.

 

Amint arról beszámoltunk, a 34-49 éves kategória egyenes kieséses szakaszában nagyon jól ment a mieinknek: Dambendzet Nathalie és Boutin-Józsa Zsuzsanna előbb bolgár, majd az cseh riválisát győzte le, míg Héjjas Valéria és Kriegel Éva szlovén, illetve egy másik cseh párost múltak felül. A két magyar duó szombaton egymás ellen játszotta a finálét az arany- és az ezüstéremért.

A két páros a csütörtöki csoportdöntőben is összemérte már erejét és akkor is Józsa és Dambendzet diadalmaskodott. Az első szettet most 21:14-re, a másodikat 21:12-re nyerték és így ők lettek a bajnokok. A két világbajnok korábban háromszor is nyert már együtt felnőtt országos bajnoki címet (2005, 2007, 2009), de Héjjas Valéria is háromszoros ob-győztesnek mondhatja magát (2002, 2003, 2008).

A mieink aranyérme a magyar röplabdázás történetének harmadik világbajnoki címe. Először még férfi szenior teremválogatottunk lett vb-győztes 1991-ben, Argentínában, majd 2019-ben U15-ös strandröplabdázó lányaink szereztek középiskolai világbajnoki címet Szicíliában.