Magyar Kupa: TRSE, DEAC és TFSE-előny, továbbjutott a Dunaújváros

Négy Magyar Kupa selejtezőt játszottak le a hét első felében. A férfiaknál a Dunaújváros ugyan az első szettet elvesztette a Veszprém ellen, de aztán fordított, s mivel a két csapat nem azonos osztályban szerepel, így már ki is harcolta a főtáblára kerülést. A nőknél a Tatabánya Szolnokon győzött, míg a DEAC hazai pályán verte a Győrt. A fővárosi NB I-es csapatok rangadóján a BVSC szerezte meg a vezetést, de aztán a TFSE magára talált és Halla Gréta 25 pontjával meg is szerezte a győzelmet.

 

Női Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:
Szolnoki SPC – Tatabányai RSE 1:3 (23, –13, –19, –14)
Szolnok, 36 néző. V: Filibér, Szarka.
SZOLNOK: Bagyinka, Berényi, Molnár J., Nagy D., Varga R., Bárdos. Csere: Retter (liberó), Barna, Nánainé, Lőrincz, Magyar. Vezetőedző: Bodonyi Ákos.
TRSE: Sinai, Kocsis, Csutorás, Horváth E., Nagy A., Rácz. Csere: Kovács G., Szabó L. (liberók), Kárpáti, Torma, Csordás, Velő, Antal. Vezetőedző: Szabados István.
Edzői értékelés
Szabados István: – Nehezen indult. Az első szettben olyan érzésem volt, hogy hiányzott a hazai környezet, a megnyugtató közeg. Sokat hibáztunk az első szettben, de a folytatásban megrázta magát a csapat és elkezdtek hinni a lányok a győzelemben. Stabilitást adott a nyitásfogadásunknak és a védekezésünknek, hogy Kovács Georgina beszállt liberó szerepkörbe. A második szettől már kevesebb hibával játszottunk, felszabadultabb lett a játékunk és ez meghozta az eredményét. Ez a mai egy közepes lépés a Magyar Kupa továbbjutás felé. Örülök a győzelemnek és gratulálok a lányoknak!

Debreceni EAC – UNI Győr-SZESE 3:0 (21, 13, 15)
Debrecen, 18 néző. V: Nagy Zs., Adler.
DEAC: Szabó Cs., Borók, Hajdu, Mátyus, Péteri, Mayer. Csere: Molnár P., Csajbók (liberók), Tóth V., Gégény, Gosztola, Árvai. Vezetőedző: Kuszkó Zsolt.
SZESE: Kokas, Cornette, Szalai F., Gintli, Pálmay, Gergely. Csere: Pántya (liberó), Kiss V., Édel, Czetler. Vezetőedző: Oroszi László.

TFSE – BVSC-Zugló 3:1 (–22, 22, 20, 21)
Budapest, Győri út, 59 néző. V: Soltész, Mezei.
TFSE: Kökény N. 3, Villányi 8, Budaházy 8, Halla G. 25, Komcsák 15, Zen 11. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Benedek G. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
BVSC: Riczkó 19, Bajnóczi 3, Dani 11, Nagy Zs. 4, Wirth 16, Tóth-Bagi 2. Csere: Sartoris, Dóka (liberók), Benedek R. 2, Nyuka, Hemmert 1, Rózsa, Puskás, Marton 3. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
Edzői értékelés
Herrera Olazabal: – Lejátszottuk első hivatalos mérkőzésünket a szezonban a feljutó BVSC csapata ellen, akik talán kissé meglepve minket rendkívül erősen és jó játékkal kezdték a mérkőzést. Csapatunk jól alkalmazkodva változtatott a védekezésen, és a sok hiba ellenére is sikerült megnyerjük a mérkőzést.
Daróczi Gergely: – Sajnálom, hogy végül vereséget szenvedtünk több volt ebben ma, illetve ha én nem hibázok az utolsó szettben akkor biztos tovább tudtuk volna vinni a mérkőzést is. Összességében ettől függetlenül elégedett vagyok a mai nappal, de még nem vagyunk készen továbbra sem – nagyon sok apró dolgot kell majd a következő időszakban összecsiszolni, de ez ilyenkor így is van rendjén. Jövő héten, hazai pályán mindenképpen megpróbálunk majd javítani.

 

Férfi Magyar Kupa-selejtező:
Veszprém RK – Dunaújvárosi KSE 1:3 (20, –17, –13, –12)
Nemesvámos, 60 néző. V: Selega, Hegedűs.
VRK: Bertók, Varga J., Bolvári, Jánosik, Klausz, Horváth Sz. Csere: Katona, Németh L. (liberók), Kiss Z., Varga Zs., Szalai B. Vezetőedző: Kenyeres Benedek.
DKSE: Winter, Tóth K., Pavljuk, Kisházi, Gőczi, Laczi. Csere: Kuti, Herceg (liberók), Vida, Pintér, Szalai K., Farkas L. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Továbbjutott: a Dunaújváros.

 

HETI PROGRAM:
Október 6., csütörtök
10:00 Öregfiúk válogatott–Canada Fog (kanadai); Mallorca (veterán vb)
17:30 Kispest SE – VEHIR-Veszprémi ESC (női Magyar Kupa-selejtező)

Október 7., péntek
09:00 Öregfiúk válogatott–AOK Mladost 1977 (horvát); Mallorca (veterán vb)
19:00 Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)

Október 8., szombat
10:00 Beach Ősz 1 (B-kategóriás női strandröplabda-verseny); MESE Strandröplabda Centrum
17:00 GreenPlan-VRCK – Kistext Party.CO (férfi Extraliga)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Gamma Party.CO (férfi NB I)
18:00 MAFC BME – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kecskeméti RC – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
18:30 MÁV Előre-Foxconn – Fino Kaposvár (férfi Extraliga)
19:00 TFSE – Dág KSE (férfi NB I)

Október 9., vasárnap
17:00 Vasas SC – Budaörsi DSE-Emericus (női Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés)