A kecskeméti csikócsapat maratoni meccsre kényszerítette a bajnokot

Egy-egy Extraliga és NB I-es bajnoki mérkőzést játszottak le vasárnap. Az alaposan megfiatalított Kecskemét meglepte a bajnoki címvédő Pénzügyőrt és megnyerte az első szettet, sőt a második és a negyedik szettben is túlórára kényszerítették őket. Végül maratoni, 135 perces meccsen győzött a fővárosi csapat 3:1-re. Az NB I-ben a Dág ötszettes meccsen győzte le a Dunaújvárost.

 

Jól kezdték a találkozót a hazaiak, és gyakorlatilag végig vezettek is az első szettben, és bár 18:18-nál egyenlített a PSE, 19:19 után sorozatban öt pontot szerzett a Kecskemét és végül harmadjára le is zárta a játszmát.

A második felvonásban végig fej fej mellett haladtak a csapatok, s nem volt ez másképp a végjátékban sem. Előbb a Kecskemétnek volt szettlabdája, de aztán többször is fordult a kocka, végül 31:32 után Kovács Zoltán blokkja döntötte el a játszma sorsát.

A harmadik szett nagy részében a vendégek domináltak, de a hajrában egyenlíteni tudott a Kecskemét. A végjátékban azonban két komoly támadási hibát is elkövettek, így ezúttal is a fővárosiak örülhettek.

A negyedik játszmában viszont alaposan bekezdtek a hazaiak, akik már 18:9-re is vezettek, de ekkor egy komolyabb rövidzárlat következett be a játékukban és sorozatban 8 pontot szerezve egyre zárkóztak a vendégek, így a hajrá megint nyílt lett. Öt szettlabdája is volt a kecskemétieknek, de mindegyiket hárította a PSE, s végül 27:28 és 135 percnyi játék után Rása Alex szerezte meg a győzelmet érő pontot a címvédőnek, amelynek azonban kőkeményen meg kellett küzdenie a három pontért a hazaiak csikócsapatával.

Férfi Extraliga:
Kecskeméti RC – Pénzügyőr 1:3 (21, –31, –23, –29)
Kecskemét, 150 néző. V: Ujházi, Sík.
KECSKEMÉT: Boldizsár 4, Keen 8, Kecskeméti 18, Kiss B. 7, Argilagos 20, Fundora 16. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Varga P. 8., Farkas P. Vezetőedző: Nagy József.
PÉNZÜGYŐR:
Nascimento 9, Magyar B. 4, Dávid Cs. 11, Tomanóczy 2, Kovács Z. 24, Kiss D. 7.Csere: Feliciano (liberó), Rása 12, Tordai, Quintz, Majoros 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Nagy József:
– Egy rendkívül izgalmas és közönség szórakoztató mérkőzésen maradtunk alul a tavalyi bajnok és kupa győztes ellen. Egy nagyon jó szezonkezdésnek tartom és bizakodóan várom a folytatást.
Jókay Zoltán:
– Ha valami dicsérhető volt, akkor az a küzdőszellem, különös tekintettel a végjátékokban. Sajnos mást nem tudok kiemelni, még nagyon sokat kell dolgoznunk.

 

Férfi NB I:
Dág KSE – Dunaújvárosi KSE 3:2 (15, –23, 17, –20, 13)
Dorog, 65 néző. V: Kiss Z., Selega.
DÁG: Oláh 11, Benkő 9, Flachner 10, Szabó B. 4, Kun 15, Sow 11. Csere: Farkas (liberó), Majer, Balázs 1, Horváth B. 1, Flachner K. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
DKSE: Winter 6, Tóth K. 2, Pavljuk 30, Kisházi 1, Gőczi 11, Laczi 11. Csere: Kuti (liberó), Vida, Pintér, Farkas L. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– Nagyon furcsa mérkőzés volt, hiszen voltunk nagy magasságokban, viszont voltak komoly mélyrepüléseink is! Még nagyon rövid ideje készülünk együtt, és mivel sok fontos poszton cserélődött ki a csapatunk, sokkal több időre, és meccsre van szükségünk, hogy folyamatosan magas szinten tudjunk röplabdázni! Összességében természetesen örülök a sikeres idénykezdetnek, főleg, hogy egy nagyon összeszedett, bátor játékot nyújtó Dunaferr ellen sikerült. Fontos volt ez a győzelem a csapat számára!
Tomanóczy Tibor:
– Az egy pontnak természetesen örülök, de a mutatott hullámzó játékkal, melyet a jövőben stabilizálnunk kell, nem teljesen. Ehhez hozzátartozik, hogy voltak hiányzóink, ennek ellenére szoros meccset tudtunk játszani. Amennyiben az ötödik szett elején okosabbak lettünk volna, akkor a győzelmet is megszerezhettük volna.