Fino-sikerrel rajtolt a bajnokság

A Fino Kaposvár és a Kistext összecsapásával megkezdődött a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A találkozót a hazaiak nyerték három játszmában. A női Magyar Kupa küzdelmei is megkezdődtek: az első selejteződ az Eötvös a Jászberényt győzte le 3:1-re.

 

A mérkőzés esélyesei a hazaiak voltak, pláne, hogy a vendégeknél ilyen-olyan okok miatt több játékos is hiányzott, s ezért némileg felforgatott felállásban kellett játszania a Kistextnek, azonban így is tudták tartani a lépést a Finóval, hiszen az első játszmában 18:17-nél még mindössze egy pont volt a különbség a két csapat között. A hajrában és a második szettben már markánsabban játszott a Fino, és vezetett is 2:0-ra. A harmadik felvonást viszont jobban kezdte a Kistext, a kaposváriaknak 10-nél sikerült őket utolérnie Bögöly Gábor és az éppen a Kistexttől egy éves kitérő után a somogyi megyeszékhelyre visszatérő Kalmár Ákos vezérletével, 13:13 után pedig megint robbantottak a hazaiak és végül három szettben lezárták a találkozót.

Férfi Extraliga:
Fino Kaposvár – Kistext Party.CO 3:0 (21, 18, 18)
Kaposvár Aréna, 342 néző. V: Adler, Tillmann.
FINO: Lescay 6, Mancsev 1, Hubicska 12, Donisthorpe 6, Kalmár 13, Bögöly 15. Csere: Bozóki, Eördögh 2 (liberó), Quevedo 1, Zarka. Vezetőedző: Szlobodan Prakaljics.
KISTEXT: Csizmadia, Reffatti 14, Mihucz 4, Fazekas 10, Gebhardt N. 5, Gönczi. Csere: Lassu (liberó), Óhidi 1. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
Edzői értékelés
Szlobodan Prakljacsics:
– Örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a bajnokságot! A mérkőzésen a játékunk folyamatosan javult, és erre tudunk építeni a jövőben. Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást!
Olekszandr Gutor:
– Elsősorban szeretnék gratulálni a Kaposvár csapatának, a hazai csapat remekül teljesített. Köszönöm a csapatomnak, hogy így helyt álltak, hiszen a kezdő játékosok közül egészségügyi és technikai okok miatt ketten hiányoztak. A röplabda csapatjáték és sajnálatosan ennek az előbb említett okoknak köszönhetően nem volt lehetőségünk a csapat összeállításán változtatni, ráadásul néhány játékos nem is a saját helyén kellett, hogy teljesítsen. Ez nyilván ahhoz vezetett, hogy ki nem kényszerített hibákat, ki nem kényszerített hibákból adódóan pontokat ajándékoztunk az ellenfélnek és ez a látott eredményhez vezetett.

 

Női Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:
DSZC-Eötvös DSE – Jászberény VT 3:1 (23, 21, –18, 23)
Debrecen,  néző. V: Villás, Csizmarik.
EÖTVÖS: Muldrow 10, Pálfi 6, Fehérvári 7, Berza 12, Juhász F. 9, Tóth K. 8. Csere: Végh, Pavlik (liberók), Kozma. Vezetőedző: Szombathy András.
JÁSZBERÉNY: Kovács D. 2, Sléder 19, Juhász V. 6, Faragó 15, Somlai 6, Fodor 7. Csere: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Farkas V. 6. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Szombathy András: – Fiatal csapatunk szépen küzdött. Sok hibával játszottunk, de akartak a lányok és ez meghozta a gyümölcsét. Szoros meccs volt, de a fontos pillanatokban sikerült jó döntéseket hoznunk.

 

HETI PROGRAM:
Október 1., szombat
17:00 DEAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Gamma Paty.CO (férfi NB I)
19:00 MAFC-BME – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I)

Október 2., vasárnap
16:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I)
17:00 Kecskeméti RC – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+