Rajtol a férfi Extraliga: bemutatkozik a MÁV Előre-Foxconn

Szeptember 30-án, azaz jövő hét pénteken a Fino-Kaposvár és a Kistext-Party.Co mérkőzésével kezdetét veszi a férfi Extraliga 2022–2023-as idénye. A rajtig hátralévő időben minden nap bemutatunk egy-egy csapatot: hogyan változott a játékoskeret, illetve milyen célokkal vágnak neki az új idénynek.

 

Sorozatunk első részében az újonc MÁV Előre-Foxconn csapatát vesszük górcső alá.

VÁLTOZÁSOK A KERETBEN
Érkezett:
Redjo Koçi (albán, Al-Kweldeeh), Szabó Vilmos (Pénzügyőr SE), Bibók Balázs (VRCK), ifj. Tálos Péter (utánpótlásból felkerült)
Távozott: Tóth Kristóf (MAFC-BME), Valdas Listanskis

Egy újonc csapatnak az első élvonalbeli idényében a legfőbb feladata az, hogy megtartsa élvonalbeli tagságát, s ez nincs másképpen a székesfehérvári klubnál sem. Erre jó esélye is van a MÁV Előrének, hiszen sikerült együtt tartani a feljutást kivívó keretet, hiszen mindössze a litván Valdas Listanskis és az utánpótlás-válogatott Tóth Kristóf távozott, viszont maradt a más a válogatottban is bemutatkozó Kholman Norbert és Boa Szabolcs, a két albán légiós Amarildo Deliu és Leonardo Doda, Kulcsár Adrián, Takács Milán, valamint az U21-es bajnokságot nyert csapat tagjai közül Ambrus Bence, Balázs Bálint, Sebestyén Márton, Szentesi Bálint és ifjabb Tálos Péter.

Hozzájuk csatlakozott harmadik albánként Redjo Koci, Kazincbarcikáról Bibók Balázs, illetve a bajnok Pénzügyőr második számú feladója, a korosztályos válogatott Szabó Vilmos érkezett.

Emellett maradt a szakmai stáb vezetője, Dávid Zoltán is, aki korábban, Kecskeméten már irányított Extraligás csapatot.
„Az előző idényben sokat fejlődött a játékosok hozzáállása, mentálisan is sokat léptek előre és beálltak a sorba, a részsikerek után pedig elkezdtek hinni abban, amit célként kitűztünk. Fontos lesz, hogy már az első bajnoki mérkőzéseken tudjunk szetteket, meccseket nyerni, amikből tudunk táplálkozni. Rettentően fontosak a részsikerek, mert anélkül nem fog jönni semmi, szóval mi azon vagyunk, hogy a játékosokat felkészítsük erre és bízom benne, hogy ebben ők is maximálisan partnerek lesznek” – nyilatkozta a MÁV Előre SC-Foxconn vezetőedzője.

Ami a csapat idénybeli terveit illeti, nem reális cél az Extraliga megnyerése, de minden mérkőzésre úgy szeretnének kiállni, hogy legyőzik az ellenfelet, a minimális elvárás pedig, hogy a csapatok megőrizzék Extraliga-tagságukat.