Edzőmeccseket játszott az U18-as válogatott

Az elmúlt napokban Tiszaújvárosban edzőtáborozott a fiú U18-as válogatott Weczera Csaba vezetésével, amely három edzőmérkőzést is lejátszott a DEAC, a GreenPlan-VRCK és a szlovák Komarno csapatai ellen. Ezekről a meccsekről Weczera Csaba írt egy rövidebb beszámolót.

 

Egy rövid összetartásra hívtuk be a szűkített keretet. A célunk az volt a mostani edzőtáborral, hogy a nyári táborok alatt gyakorolt taktikákat ki tudjuk próbálni éles szituációkban. Mivel a magyar klubcsapatok augusztus elején kezdték a felkészüléseket így most nyílt alkalmunk edzőmérkőzéseket játszani. Először a DEAC aztán a VRCK extraligás felnőtt csapataival játszottunk 5-5 játszmát, Valamint a hétfői napon a Komarno “B” csapata látogatott hozzánk. Mindhárom csapatnak köszönjük a lehetőséget arra, hogy velük gyakorolhattunk.

A mérkőzések kiválóan szolgálták a munkánkat. Sok tapasztalatot gyűjtöttek a srácok és mi edzők is. Ezek a csapatok már más tempóban játszanak, mint amihez az utánpótlás bajnokságokban hozzászoktak játékosaink. Remélhetőleg a csapatból minél többen a következő szezonban már a saját klubjuk felnőtt alakulatával dolgozhatnak és egyre gyorsabban fel fogják venni a ritmusát a játéknak.

Tudjuk, hogy nem a legideálisabb időpontban voltak ezek a mérkőzések. De minden egyes alkalmat meg kell ragadnunk, hogy meccseket tudjunk játszani. Sikerült megtapasztalnunk azt, hogy ennek a keretnek mennyi idő szükséges ahhoz miután a klubjukból megérkeznek, hogy újra összeszokottan tudjanak játszani válogatott csapattársaikkal. Ez a jövőben fontos információ az edzőtáborok és edzőmérkőzések szervezésekor.

A DEAC elleni mérkőzés előtt hármat tudtunk edzeni együtt, így elég döcögős volt még a játékunk. Kevés pozitív dolgot tudnék kiemelni a mérkőzésből. De annál többet tanultak a fiatalok a meccs utáni elemzésből.

A következő napon délelőtt egy hosszabb edzést vezényeltünk és délután jött a VRCK elleni mérkőzés. Itt már jól működött a csapatjátékunk. Nyitásfogadásunk, támadásaink, sáncaink már összehangoltak voltak. Ezen a mérkőzésen már úgy is küzdött a csapat ahogyan egy válogatottól elvárható. Függetlenül attól, hogy 16-17 évesek játékosaink egyre érettebb játékot tudtunk produkálni és mentálisan is napról napra fejlődtünk. Természetesen az egyik legnagyobb kihívás a korosztályra jellemző érzelmi hullámvölgyek melyek nagyban befolyásolják a teljesítményt.

Sok munka áll még előttünk, de ha így haladunk el fogjuk érni a célunkat, ami nem más, mint sikerrel venni a soron következő Európa-bajnoki selejtezőt!