Heti program: befejezik a férfiak, elkezdik a nők az Eb-selejtezőket

Ezen a héten három válogatott találkozóra is sor kerül, igaz, mindössze egyet játszanak Magyarországon. Férfiválogatottunk két találkozóval fejezi be az Európa-bajnoki selejtezőket, míg a nők éppen most kezdik majd el.

 

A Szlovákia elleni hazai vereséget követően férfi csapatunknak már csak matematikai esélye maradt a csoport második helyének megszerzésére. Ezeknek az esélyeknek az életbentartására Koch Róbert csapatának szerdán mindenképpen győznie kell Grúzia ellen a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, de az is szükséges hozzá, hogy a spanyolok nyerjenek Nyitrán a szlovákok ellen. Ez egyébként szerencsére elemi érdekük is, hiszen csak a csoportgyőztesek lesznek ott biztosan az Eb-n, a második közül viszont ketten is búcsúznak.

Persze, ha ez teljesül, önmagában még ez sem elég a második helyhez, hanem a hétvégén előbb a grúzoknak is le kellene győzniük északi szomszédjainkat, majd vasárnap 20 órától nekünk is bravúrgyőzelmet kellene aratnunk a spanyolok ellen Teruelben.

A legutóbbi négy Európa-bajnokságon résztvevő női válogatottunk csak szombaton kezdi meg menetelését. Andreas Vollmer együttese talán éppen az egyik legnehezebb meccsével kezdi majd a sorozatot, hiszen az idei Ezüst Európa Ligában második helyezést szerző Portugália otthonába látogatnak Szakmáry Grétiék szombaton. Egy idegenbeli győztes rajt pedig nagy lépés lenne a sorozatban ötödik Eb-részvétel felé, hiszen itt az első kettő mindenképpen kijut az kontinenstornára, s Ukrajna, illetve Ciprus szerepel még ebben a selejtezőcsoportban.

Zajlik még egy fontos röplabdás esemény a héten, igaz, sajnos magyar résztvevők nélkül. Münchenben a multisport Európa-bajnokságon ugyanis megkezdődtek a strandröplabdázók küzdelmei is, amelyek az egész hét folyamán zajlanak majd.

 

HETI PROGRAM
Augusztus 17., szerda
18:00 Magyarország – Grúzia (férfi Eb-selejtező)

Augusztus 20., szombat
19:00 Portugália – Magyarország (női Eb-selejtező)

Augusztus 21., vasárnap
20:00 Spanyolország – Magyarország (férfi Eb-selejtező)

 

A női válogatott további Eb-selejtezői:
Augusztus 24., szerda, 18:00 Magyarország – Ukrajna (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 27., szombat, 18:00 Magyarország – Ciprus (Riz Levente Sportcsarnok)
Szeptember 3., szombat, 19:00 Ciprus – Magyarország (Nicosia)
Szeptember 7., szerda, 18:00 Ukrajna – Magyarország (Kutna Horá – Csehország)
Szeptember 10., szombat, 18:00 Magyarország – Portugália (Békéscsaba)