Litván és kínai arany a Lupán, magyar siker a lányok U20-as MEVZA-tornáján

A férfiaknál litván, a nőknél kínai győzelmet hozott a Lupa-tónál vasárnap zárult nemzetközi strandröplabda Futures Pro Tour-verseny. Az ezzel párhuzamosan megrendezett U20-as MEVZA-torna is magyar sikerrel zárult, miután a lányok mezőnyében Gubik Hanna és Vasvári Zsófi diadalmaskodott.

 

A férfiaknál a döntőben a második helyen kiemelt – a negyeddöntőben a Hajós Artürt és Stréli Bencét búcsúztató – litván Patrikas Stankevicius és Audrius Knasas páros két játszmában kerekedett a hatodikként rangsorolt ukrán Gyenyisz Gyenyiszenko, Vlagyiszlav Jemeliancsik kettős fölé. A harmadik helyet játék nélkül szerezte meg a lengyel Jedrzej Brozyniak és Piotr Janiak, mivel cseh ellenfeleik már az elődöntőre sem tudtak kiállni.

A nőknél kínai házidöntőt vívtak: a hetedik helyen kiemelt Cseng Csin-csin és Vang Hszin-hszin honfitársaikat, az elsőként rangsorolt Hszia Hszinji, Lin Mej-mej kettős győzték le hatalmas csatában, 57 perc alatt. A bronzérem a 11. helyen kiemelt osztrák Franziska Friedl és Katharina Holzer nyakába került.

Az U20-as MEVZA-tornán a lányok versenyén magyar siker született, miután Gubik Hanna és Vasvári Zsófi végzett az első helyen három cseh kettőst megelőzve. A mieink közül Balogh Borbála és Réthelyi Orsolya az 5., Breuer Mirtill és Varga Kinga, illetve Sebők Lora és Svantner Kira pedig a 7. helyen végzett. A fiúknál Éliás Balázs és Frányó Csanád volt a legjobb magyar páros, akik a negyedik helyen végeztek egy cseh, egy osztrák és egy cseh páros mögött. A Bogáncs/Niemeier és a Dóczi/Udvarhelyi kettősök a negyeddöntőben búcsúztak.