Fél címvédés az U20-as strandröplabda ob-n

Szerdán, a Lupa Beachen rendezték meg az MKB U20-as strandröplabda országos bajnokság döntőjét. A fiúknál Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton, a lányoknál Kun Stefánia és Vasvári Zsófi állhatott fel végül a dobogó tetejére.

 

A lányok mezőnyében most minden nagyágyú ott volt, aki csak számított, így a címvédő Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni is, igaz, ők ezúttal külön indultak, mégpedig a múlt hétvégi U22-es finálé aranyérmeseinek egy-egy tagjával, előbbi Kun Stefániával, utóbbi pedig Szabó Annával. A két páros útjai az elődöntőben keresztezték egymást, s végül elég magabiztos sikerrel Kun és Vasvári biztosította a helyét a fináléban, ahol az U18-as bajnok Bútor Anna és Kristóf Dóra várt rájuk, azonban ezen a napon előbbiek ellenállhatatlanok voltak, és a döntőt is nagy fölénnyel nyerték. Vasvári így megvédte címét, sőt sorozatban negyedszer diadalmaskodott ebben a korosztályban, hiszen 2020-ban és 2019-ben nővérével győzött, míg Kun Stefi négy nap alatt – az U22 után – a második bajnoki címét gyűjtötte be. A bronzérem végül Vecsey és Szabó nyakába került, akik Varga Kingát és a pénteki U16-os fináléban is érdekelt Breuer Mirtillt győzte le a harmadik helyért.

A fiúknál nem lehetett címvédés, hiszen a tavalyi győztes Mikuláss-Koch Marcell, Szabó Vilmos kettős kiöregedett ebből a korosztályból. A fináléba a múlt hétvégi U22-es ezüstérmes Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton, illetve az egyik U22-es bajnok, Tari Bence, illetve az U18-as aranyérmes Veress Ákos verekedte be magát. A meccsen ezúttal nem a két korábbi aranyérmes, hanem az U20-as Eb-n is induló Dóczi és Udvarhelyi dominált és két magabiztos játszmában foglalták el az üres trónt. A bronzmeccset le sem játszották, mert az elődöntőben megsérült Éliás Balázs, így már azt sem tudta végigjátszani Frányó Csanáddal, így ez a medália Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas nyakába került.

Érdekesség, hogy az eredményhirdetésen mindössze három klub képviselői vehettek részt: a Strandröplabdázásért SE és a Gödöllői RC versenyzőin kívül mindössze a Beach Sportos Varga Kinga volt érintett.

 

U20-as strandröplabda ob
Fiúk:
1. Dóczi Domonkos, Udvarhelyi Márton (SRSE)
2. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE)
3. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas (SRSE)
4. Éliás Balázs, Frányó Csanád (SRSE)

Lányok:
1. Kun Stefánia, Vasvári Zsófi (SRSE)
2. Bútor Anna, Kristóf Dóra (Gödöllői RC)
3. Szabó Anna, Vecsey Fanni (Gödöllői RC)
4. Breuer Mirtill (Gödöllői RC), Varga Kinga (Beach Sport)