Eb-selejtező: amit az új sportközpontról tudni kell

Férfiválogatottunk szerdán a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban fogadja Európa-bajnoki selejtezőn Spanyolországot. A vadonatúj csarnokban most először rendeznek nemzetközi eseményt, az új helyszínnel kapcsolatban Barnucz Tibor, az MRSZ szervezési és műszaki irodájának vezetője tartott egy kis ismertetőt.

 

„A nézők és az akkreditált személyek is a Pesti út felöli főbejáraton tudnak bejutni a sportcsarnokba. A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontot a legegyszerűbben az Örs Vezér teréről, számos tömegközlekedési eszköz igénybevételével, illetve autóval a legkönnyebb. Utóbbiaknak nagy méretű parkoló áll rendelkezésre.”

A sportközpont lesz majd a színhelye a férfiválogatott másik két hazai Eb-selejtezőjének is, de két meccset itt játszik majd a női csapat is.

„A csarnok kialakítása olyan, hogy szerencsére helynek nem vagyunk szűkében, így mindenkit ki tudunk szolgálni: a játékosokat, a médiát a szakmát és a nézőket is. A pálya a nemzetközi szövetség szabványa alapján készült, amelynek az anyaga az úgynevezett taraflex. Ma már nem a pálya megépítése a legkomolyabb kihívás, hanem minden más, ami körülötte van. A kijelzők és a videóbíró kiépítése, illetve az elektronikus jegyzőkönyv összekötése a statisztikával. Ami a challenge-rendszert illeti, az olasz datavolley 19+2 kamerás rendszere áll a rendelkezésünkre, ennél ma nincs jobb. Ez a magyar szövetség tulajdona és mi is kezeljük”

A férfiválogatott Eb-selejtezői:
Augusztus 3., szerda 17:00 Magyarország – Spanyolország
Augusztus 6., szombat 15:00 Grúzia – Magyarország (Tbiliszi)
Augusztus 10., szerda 18:00 Szlovákia – Magyarország (Nyitra)
Augusztus 13., szombat 18:00 Magyarország – Szlovákia
Augusztus 17., szerda 18:00 Magyarország – Grúzia
Augusztus 21., vasárnap 20:00 Spanyolország – Magyarország (Teruel)

JEGYVÁSÁRLÁS
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/cev-eurovolley-2023-qualifiers-budapest-riz-levente-sport-es-rendezvenykoezpont-588808/event.html