Hasznos felkészülési mérkőzést vívott Horvátországgal a férfi válogatott

Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi röplabda-válogatott Horvátországgal játszott felkészülési mérkőzést Eszéken. A sok pozitívum ellenére a magyar csapat 3:1-es vereséget szenvedett.

Jól szolgálta a magyar férfi röplabda-válogatott felkészülését a horvátok elleni mérkőzés, hiszen ellenfelünk jobb játékerőt képvisel, több mérkőzést játszottak a legmagasabb szinten, legutóbb az Arany Európa-ligában végeztek a harmadik helyen.

Koch Róbert szövetségi kapitány így értékelte a találkozót: “Hasznos mérkőzést játszottunk Horvátországban, a csapat fejlődését maximálisan szolgálta. A mérkőzés hiány nagyon látszik a csapaton, horvát ellenfelünk közel 30 mérkőzést játszott idén. Támadás befejezésünk sokat javult, gyors, dinamikus játékot játszunk. Amiben sokat kell fejlődnünk az a sáncmunka, sem fizikálisan sem gyorsaságban nem tudjuk megközelíteni ellenfeleinket, amit más módon kell kompenzálnunk. Továbbá pozitívum, hogy a nyitásaink hatékonysága magunkhoz képest szembetűnő volt. Sajnos a horvátoké még szembetűnőbb a miénknél, ami minden játszmában sorsdöntő volt. Ambíció, motiváltság rendben volt, agresszivitás még mindig kevés. A reakcióidőnk a játék legtöbb elemében lassú, ebben kell sokat fejlődni, ehhez szükséges, hogy a szezon alatt is hasonló inger érje a játékosokat. A fiúk a mérkőzésen magukhoz mérten jól teljesítettek, ez a legfontosabb.

A két csapat szerdán is megmérkőzött egymással: szoros játszmák után, de azt az összecsapást is a horvátok nyerték.

A csapat Budapesten folytatja a felkészülést, hétfőn vív újabb edzőmérkőzést, majd szerdán a spanyolok ellen megkezdi szereplését az Eb-selejtezősorozatban.

Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

A férfiválogatott Eb-selejtezői:
Augusztus 3., szerda 17:00 Magyarország – Spanyolország (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 6., szombat 15:00 Grúzia – Magyarország (Tbiliszi)
Augusztus 10., szerda 18:00 Szlovákia – Magyarország (Nyitra)
Augusztus 13., szombat 18:00 Magyarország – Szlovákia (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 17., szerda 18:00 Magyarország – Grúzia (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 21., vasárnap 20:00 Spanyolország – Magyarország (Teruel)

JEGYVÁSÁRLÁS
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/cev-eurovolley-2023-qualifiers-budapest-riz-levente-sport-es-rendezvenykoezpont-588808/event.html