Női válogatott: tanulságos edzőmeccs az észtek ellen

Lejátszotta első – nem hivatalos – felkészülési mérkőzését az Eb-selejtezőkre készülő magyar női röplabda-válogatott. A három hete Győrben készülő csapatunk ellenfele Észtország volt, amely ezúttal 3:1-re győzött. A két csapat pénteken újra megütközik egymással, s ezt a találkozót a Hunvolley Tv élőben közvetíti.

 

Az első játszmában remekül ment a mieinknek a játék, ezt végig magabiztos előnnyel vezetve nyerték a mieink. A második játszma már sokkal szorosabb volt, ráadásul rendre az észtek vezettek egy-egy ponttal. Andreas Vollmer ekkor nem cserélt, még akkor sem, amikor a végjátékban megugrottak az észtek és végül ki is egyenlítettek. Az észtek szinte végig a kezdőcsapatukkal játszottak, míg a mieink német szövetségi kapitánya a harmadik szettől már kísérletezett az összeállítással, s három poszton is cserélt. Bár a játszma közepén alaposan elléptek a vendégek, a végére sikerült visszazárkózni és végül csak a ráadásban szerezték meg a játszmagyőzelmet az észtek, A negyedik felvonásban újabb játékosok kaptak lehetőséget és bár jól kezdtünk, a szett közepétől az ellenfél vette át a vezetést és végül meg is nyerte a játszmát, egyúttal a mérkőzést is.

Ami mindenképpen tanulságos volt, hogy a mieink az Európa Ligához hasonlóan továbbra is nagyon sok nyitást rontottak – szám szerint 18-at –, és a támadásokba is nagyon sok hiba csúszott. Javítani mindjárt holnap, azaz pénteken lehet, hiszen a két csapat újra összecsap majd, s ezt a találkozót a Hunvolley Tv is élőben közvetíti majd 18 órától.

 

MAGYARORSZÁG – ÉSZTORSZÁG 1:3 (18, –21, –27, –22)
MAGYARORSZÁG: Pintér 6, Bagyinka 4, Szakmáry 13, Papp 2, Németh 11, Török 7. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Gyimes 3, Petőváry 4, Kiss G. 5, Berkó 2, Szedmák 1, Szűcs K. 2. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.
ÉSZTORSZÁG: Kibberman, Miilen 22, L. Kullerkann 4, Laak 13, Pertens 9, Hollas 11. Csere: Kangro, Leenurm (liberók), K. Kullerkann 2, Peit, Vahula. Szövetségi kapitány: Alessandro Drefice.
Edzői értékelés
Andreas Vollmer:
– Fontos mérkőzés volt számunkra a mai a tanulási folyamatban. Az eredmény nem jó, de a csapat fejlődése szempontjából fontos mérkőzést játszottunk. Sok munka van még hátra ahhoz, hogy összeérjen a csapat az igazi megmérettetésre. Támadásban tovább kell pontosítani a feladó-ütő kapcsolatot, hogy ki tudjuk használni a csapatban rejlő potenciált. Amiben sokat kell fejlődnünk az a blokk. Továbbá pozitívum, hogy sikerült sok játékost megnéznünk, hogy meccs szituációban, hogy tudnak segíteni a csapatnak. Centereink sokat fejlődtek a mai napon, voltak szép megmozdulások. Emócionálisan is előre kell lépnünk, ami persze majd idővel a játék fejlődésével sikerül azt is kellő szintre emelni

 

A női válogatott Eb-selejtezői:
Augusztus 20., szombat, 19:00 Portugália – Magyarország (Santo Tirso)
Augusztus 24., szerda, 18:00 Magyarország – Ukrajna (Riz Levente Sportcsarnok)
Augusztus 27., szombat, 18:00 Magyarország – Ciprus (Riz Levente Sportcsarnok)
Szeptember 3., szombat, 19:00 Ciprus – Magyarország (Nicosia)
Szeptember 7., szerda, 18:00 Ukrajna – Magyarország (Kutna Horá – Csehország)
Szeptember 10., szombat, 18:00 Magyarország – Ukrajna (Békéscsaba)