Hajós és Stréli Ljubljanában is főtáblás

Négy magyar strandröplabdapáros is szerencsét próbált a ljubljanai World Tour Futures-tornán, akik közül a háromszoros férfibajnok Hajós Artúr és Stréli Bence kiharcolta a főtáblára kerülést.

 

A múlt vasárnap a gyenesdiási ob-fordulót is megnyerő Hajós Artúr és Stréli Bence nem sokat tétlenkedett, hiszen csütörtökön már a szlovén fővárosban léptek homokra a Futures-torna selejtezőjében, s sikerült is kiharcolniuk a főtáblára kerülést. Ehhez egy mérkőzést kellett nyerniük, miután a selejtező első kiemeltjei voltak, s az első körben nem volt ellenfelük. A második fordulóban aztán a norvég Gamlemön/Ruud kettőssel mérték össze az erejüket, s nyertek összességében 2:0-ra (21:14, 21:18).

A nőknél sajnos nem volt sikerélménye a mieinknek, annak ellenére, hogy az első meccsen garantált volt a magyar győzelem, ugyanis a bajnoki címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla éppen Vasvári Eszterrel és Vasvári Zsófival csapott össze. Ahogyan a tatai ob-forduló döntőjében, ezúttal is előbbiek nyertek 2:0-ra (21:15, 21:17), második meccsükön azonban kikaptak a kínai Hszia/Lin kettőstől (14:21, 12:21), csakúgy, mint Lilla húga, Villám Csenge és Szabó Adrien az első találkozójukon, ahol a belga Cools/Van Den Vonder párossal szemben maradtak alul (10:21, 14:21).