Szűcs Kinga sikeres szezonja

Villámrajtot vett, végül pedig a hatodik helyet szerezte meg az MTK Budapest együttese a női NB I-ben. A fővárosiak egyik legjobbja a kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtó, ponterős Szűcs Kinga volt, aki elsőként az elmúlt hónapok szereplését értékelte.

Ennek a szezonnak voltak pozitív és negatív oldalai is. Nagyon-nagyon jól indultunk az elején, hiszen voltak nagyon nagy meglepetéssel véget érő mérkőzéseink. A közepén jött a hullámvölgy, erre több olyan meccs is ráment, aminek nem kellett volna. Aztán, úgy éreztem, hogy megint visszatértünk, és újra elkezdtünk csapatként működni. A csapattársaim hatalmasat fejlődtek fizikálisan és mentálisan is az elmúlt hónapokban, és ezt elmondhatom magamról is.
Melyik voltak számodra a legemlékezetesebb mérkőzések?
A két meccs, amit kiemelnék, az első két mérkőzésünk a 201662017-es évadból: a bajnokság elején a Vasas és az Újpest ellen is sikerült nyernünk.
Milyen volt együtt dolgozni az olasz vezetőedzővel, Alberto Salomonival?
Alberto egy jó edző! Jó volt vele együtt dolgozni, teljesen új dologba vitt bele minket. Intenzív, felépített edzések voltak egész évben, és szerintem erre is volt szükségünk.
Kijelenthetjük, hogy eddigi pályafutásod egyik legjobb szezonját zártad?
Igen, örülök, hogy jól teljesítettem a pályán. Ha a csapat-eredmény szempontjából nem is volt a legsikeresebb a szezon, egyénileg sokat fejlődtem, és igyekeztem bizonyítani.
Hogyan tervezed a folytatást?
Szeretnek még jobb lenni és még stabilabb. A jövőről még nincsenek konkrét információim, majd meglátjuk, mi lesz.