MVM Ösztöndíjprogram: Tóth Kristóf hosszútávú célja egy európai topcsapat

A fiú U17-es országos bajnokság legjobb játékosának, azaz MVP-jének a Dunaújvárosi SE röplabdázóját, Tóth Kristófot választották, aki így az egyik nyertese a 2022. évi MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj Programnak. Sorozatunk hatdik részében őt mutatjuk be.

 

„Egy véletlen folytán kezdtem el a röplabdát. Kaposi Tamás nevelő edzőm szólított le az utcán, hogy nincs-e kedvem röplabdázni mert nagyon jó alkatom lenne hozzá. Volt kedvem, így 2018-ban már a Sümeg színeiben játszottam – mesélt a kezdetekről Kristóf a honlapunknak. – A következő évben már két érmet is sikerült szereznem az U15-ös Országos Bajnokságon és az Országos Diákolimpián. Amire még szintén büszke vagyok, hogy ebben az évben sikerült bekerülnöm a korosztályos válogatottba is. Jelenleg a Dunaújvárosban játszom, ahol kitűnő szakemberekkel vagyok körülvéve és biztosítva van fejlődésem.”

A feladó nem csak az U17-es, de az U19-es bajnokcsapatnak is tagja volt, emellett pedig természetesen ott van a korosztályos válogatott keretében is.
„A továbbiakban szeretnék a válogatottal is sikereket elérni és persze a klubomban is maximális teljesítményt nyújtani, minél több érmet szerezni. Ami a hosszútávú céljaimat illeti, mindenképpen egy európai topcsapatban szeretnék játszani a későbbiekben, de ehhez nagyon sok munka kell még.”

Idén az MVP-nek járó különdíjhoz az MVM Ösztöndíja is járt a játékosnak.
„Nagyon örültem, hogy én kaptam az ösztöndíjat. A táplálékkiegészítők nagyon hasznosak a számomra, valamint a henger és a dynair párnának is nagy hasznát veszem.”

Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei nyertesei a négy korosztályos bajnokság legjobb leány és fiú játékosai lettek, akik az ösztöndíj összegén felül egy évre elegendő táplálékkiegészítő csomag, egy edzéskiegészítő sporteszközcsomag és egy teljeskörű sportfelszereléscsomag, továbbá egy MVM ajándékcsomag birtokosai lettek.