Strandröplabda ob: a férfiaknál az 1., a nőknél a 2. kiemelt búcsúzott

Kialakult az elődöntők párosítása az MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság III. abádszalóki fordulójában. A legnagyobb meglepetés, hogy a férfiaknál az első helyen kiemelt Mikuláss-Koch Marcell, Szabó Vilmos páros, a nőknél pedig a második kiemelt, legutóbb döntőt játszó Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi kettős sem jutott a legjobb négy közé.

 

Előbbieket a 3. kiemelt Papp Mátyás és Soós Izsák (Ball SC) búcsúztatta, ami azért volt lehetséges, mert utóbbiak is szenvedtek egy váratlan vereséget a csoportdöntőn – Izsákot saját tanítványai győzték le –, így kerültek a tavaly U20-as Eb-negyedik, felnőtt ob-ezüstérmes páros ágára, akiket végül a döntő szettben ejtettek ki. Ellenfelük a vasárnapi elődöntőben Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton (SRSE) lesznek, míg a másik ágon a legutóbbi két fordulót is megnyerő Kiss Dániel (Kispest SE) és Rása Alex (Pénzügyőr), illetve Benkő Balázs és Ghazal Jamil (SRSE) játszik majd a fináléba kerülésért.

A nőknél a tatai második Vasvári testvéreket az erre a versenyre összeálló, mindössze 12. helyen kiemelt Juraszik Patrícia (Gödöllői RC) és a 2020-as bajnok Vaida Beáta (Eötvös DSE) győzte le döntő szettben, s így ők a harmadik kiemelt Gubik Hannával (Beach Sport) és Hajós Alizzal (SRSE) vívják majd az elődöntőt, míg a másik ágon a papírformának megfelelően a címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) és a 4. kiemelt Szabó Adrienn és Villám Csenge (Penta-KSE) testvérpárharcát láthatják az érdeklődők.

A női elődöntőket 9, a férfiakat 10 órakor kezdik, 11-től a női, 12-től pedig a férfi bronzmeccsre kerül sor, s ezzel párhuzamosan zajlik az U18-as fiúk országos bajnokságának döntője is. A meccseket a strandroplabda.hu honlapon lehet majd nézni, míg a női döntő 14:05-kor, a férfi 15 órakor kezdődik, s a meccseket az M4 Sport+ (Duna World) televízió közvetíti élőben.