Strandröplabda ob: Bútor Anna és Kristóf Dóra címet védett az U18-asoknál

A leány U18-as korosztály döntőjével, illetve a felnőtt selejtezőkkel pénteken megkezdődött az MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság III. abádszalóki fordulója. Az idei év első országos bajnoki aranyérmét Bútor Anna és Kristóf Dóra szerezte, akik ezzel megvédték tavalyi címüket.

 

Gyakorlatilag egy változtatással megismétlődött a tavalyi U18-as finálé, hiszen akkor Bútor és Kristóf ellenfele Kun Stefánia és Gubik Hanna volt, utóbbi azonban már kiöregedett ebből a korosztályból, s így őt Bútorék klubtársa, Szabó Anna váltotta, aki viszont még jövőre is indulhat ebben a kategóriában.

Utóbbiak kezdték jobban a finálét és 21:15-re meg is nyerték az első játszmát, és a másodikban is 10:11-nél vonultak technikai szünetre a párosok. Ott azonban elkapta a fonalat a fonalat a címvédő kettős és már csak két pontot engedélyezett ellenfelének, lendületük pedig a döntő szettben is megmaradt, amit végül 15:5-re hoztak.

A bronzérmet a tavalyi U16-os ezüstérmes Pap Zorka és Uhlmann Fanni szerezte meg, miután két játszmában legyőzte Sebők Lorát és Svantner Kirát.

Leány U18-as országos bajnokság:
1. Bútor Anna, Kristóf Dóra (Gödöllői RC)
2. Kun Stefánia (SRSE), Szabó Anna (Gödöllői RC)
3. Pap Zorka, Uhlmann Fanni (Beach Sport)
4. Sebők Lora, Svantner Kira (Penta-KSE)

*********************

A felnőttek selejtezőjét a férfiak kezdték, s náluk végül eléggé borult a papírforma, hiszen ugyan a legelőkelőbb helyre rangsorolt Marosi Gábor és Steixner Márk (Gödöllői RC) kiharcolta a főtáblára kerülést, de rajtuk kívül ugyanez az 5. Oszlányi Simon (Strandsport SE), Merkler Ábel (TFSE), a 10. Kovács Boldizsár, Pető Levente (Penta-KSE) és a 11. Farkas Mihály (Strandsport SE), Honti Richárd (Kispest SE) kettősöknek sikerült.

A nőknél viszont jól működött a kiemelés, hiszen a főtáblás kvótákat az első három, azaz a Bálint Melinda, Gubicza Laura (Ball SC), a Kovács Eszter (SRSE), Márki Gabriella (MAFC) és a Chován Ágnes (Gödöllői RC) és Kovács Katalin (SRSE) kettősök szerezték meg, illetve az 5. Gracza Sóti Fanni, Kiss Liliána (Gödöllői RC) páros, akik a 4. kiemelt Dénesi Brigitta (Ball SC), Török Mercédesz (Gödöllői RC) legyőzésével kerültek a 16-os főtáblára.

Ennek küzdelmeit szombat reggel 9 órától a strandroplabda.hu honlapon követhetik élőben.

*********************

Nem sikerült az első csoportmérkőzés Hajós Artúrnak és Stréli Bencének a Leccében zajló Futures tornán, miután kétjátszmás vereséget szenvedtek az ukrán Popov, Reznyik kettőstől (15, 18). Az SRSE párosa szombaton 10:10-től az argentin Azaad, Bueno duóval játszik a versenyben maradásért.