Leccében is főtáblán a Hajós, Stréli páros

Ezen a héten Olaszországban és Szlovéniában szerepelnek strandröplabdázóink. Előbbi helyszínen, egészen pontosan Leccében a háromszoros bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence indult Futures-versenyen, utóbbin pedig utánpótlás versenyzőink indultak MEVZA-tornán.

 

Az SRSE múlt heti szicíliai versenyén 5. helyen végző párosa ezúttal a kameruni Obenda, Bruno kettős ellen lépett homokra a selejtező első körében és győzött 21:16, 21:15-re, majd az angol Gleed, Jones kettős következett, akiket 21:11, 21:15-re győzött le az ifjúsági olimpiai 4. helyezett magyar duó. Így pénteken a C-csoportba kaptak besorolást és az ukrán Popov, Reznyik páros ellen kezdenek 13:40-kor, majd az argentin Azaad, Bueno, illezve az olasz Abbiati, Andreatta kettős győztese/vesztese ellen folytatják.

 

Ami a szlovéniai MEVZA-tornát illeti, a portorozi helyszínen az U16-osok versengtek, ahol a mindössze 12 éves Dibusz Viktória és Sánta Laura (Vasas) képviselte a színeinket, akik a csoportkört egy győzelemmel és egy vereséggel zárták szerdán szlovák, illetve szlovén ellenfelükkel szemben, majd a nyolc közé jutásért horvát riválisukat is legyőzték. Végül cseh riválisuk ellenében maradtak alul a négy közé kerülésért, s zártak az 5. helyen.

Csakúgy, mint az U18-asoknál, Koperben Németh Zina és Riesz Lili (UTE). Ők a csoportkörben cseh és osztrák riválisuktól is kikaptak, viszont a nyolcaddöntőben három játszmában legyőzték olasz ellenfelüket. Végül egy másik osztrák párostól kaptak ki a negyeddöntőben, s lettek ők is ötödikek.