Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram győztesei

Eldőlt, hogy mely játékosok lettek az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei győztesei. A program a Magyar Röplabda Szövetség és az MVM együttműködési megállapodása értelmében indult el. Az utánpótláskorú teremröplabdázók sporteredményeik, pályán nyújtott teljesítményük, valamint egy meghatározott szempontrendszer alapján jutottak anyagi, illetve eszközbeli támogatáshoz.

Az ösztöndíjat a 2021–2022-es bajnoki szezon gyermek (U15), serdülő (U17), ifjúsági (U19) és junior (U21) bajnokságok döntőinek legjobb lány és fiú játékosai (MVP) kapták, a döntő helyszínén tartózkodó szakmai bizottság döntése alapján.

A győztesek a következők:

U15: Erdős Dalma (Békéscsabai RSE) és Fitor Patrick (Szegedi RSE)

U17: Radnai Lili (Békéscsabai RSE) és Tóth Kristóf (Dunaújvárosi SE RA)

U19: Berkó Liliána (MTK Budapest) és Kecskeméti Bálint (Dunaújvárosi SE RA)

U21: Tatár Gréta (MTK Budapest) és Boa Szabolcs (MÁV Előre)

Az ösztöndíj összértéke számottevő, ugyanis a győztesek a jelentős mértékű anyagi támogatáson felül sportfelszereléseket, illetve különböző edzéssegítő sporteszközöket (egyéni fejlesztő eszközök, protektorok, kondicionális képességfejlesztő eszközök), továbbá táplálékkiegészítőket kaptak.

Az ösztöndíjak átadására a korosztályos döntők eredményhirdetésekor került sor. A hunvolley.tv valamennyi díjátadót élőben közvetítette, a díjazottakat a Magyar Röplabda Szövetség honlapján és közösségi oldalain is bemutatta.