Strandröplabda OB: Kiss és Rása Abádszalókon is ott lesz! – előzetes

Tizenöt év után rendeznek újra strandröplabda bajnoki fordulót Abádszalókon. Összegyűjtöttük az előttünk álló hétvégével kapcsolatos legfontosabb információkat.

Az MKB-Pannónia Országos Strandröplabda Bajnokság harmadik mesterversenyén a felnőtt női és férfi mezőny mellett ezúttal az U18-as fiú és leány párosok is megméretik magukat.

A tatai fordulóhoz hasonlóan Abádszalókon is indul nemzetközi strandröplabdázó, a Nagy Eszter, Viktorija Kilko párosból Eszti még 2020-ban Háfra Dominikával az oldalán játszott bajnoki döntőt a Lupa-tavon, ahol végül ezüstérmet nyert. Párja, Viktorija ukrán játékos, aki korábban spanyol társsal indult, hiszen teremben is pályaré lépett az elmúlt években a spanyol élvonalban.

A női mezőnyben ezúttal is rajthoz áll a címvédő, a tatai aranyérmes Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) kettős, illetve a csepeli győztes, Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE). A férfiaknál a címvédő, az elmúlt hétvégén a szicíliai World Tour-versenyen 5. helyen végző Hajós Artúr, Stréli Bence páros ezúttal sem adta le a nevezését Abádszalókra, az eddigi két ob-forduló győztes Kiss Dániel (Kispest SE), Rása Alex (Pénzügyőr SE) duó azonban elindul. A legmagasabb pontszámmal a Csepelen bronzérmes, Tatán a negyeddöntőben búcsúzó Mikuláss-Koch Marcell (SRSE), Szabó Vilmos (Pénzügyőr SE) páros rendelkezik.

A helyszín a Tisza-tó Strand területén található, ahova minden, strandröplabda bajnoki fordulóra érkező nézőnek jegyet kell vásárolnia. A jegyárakról az alábbi linken tudnak:

https://tiszatostrand.hu/ Parkolni a strand fizető parkolójában lehet.

Akik nem tudják a helyszínen megnézni a háromnapos versenyt, a https://strandroplabda.hu/ oldalon valamennyi mérkőzést élőben tudnak követni.

A női döntőt vasárnap 14.05-től, a férfi finálét 15 órától az M4 Sport+ élőben közvetíti.