Kupasorsolás: nem lehetetlen küldetés

Luxemburgban megtartották az európai röplabda klubkupák sorsolását a 2022–2023-as idényre. A Vasasnak belga ellenfele lesz a BL-ben, a CEV Kupában a Szent Benedek horvát, a Fino svájci csapatot kapott, míg a BRSE a BL-selejtező egyik búcsúzójával játszik majd.

 

A Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében a női bajnok Vasas Óbuda a belga VDK Gent csapatával mérkőzik majd. A párharc első meccsét október 18. és 20. között, míg a visszavágót egy héttel később rendezik. Kiesés esetén a CEV Kupában, a svájci Volero Zürich ellen folytathatja a magyar csapat, ha továbbjut, akkor pedig a spanyol Tenerife La Laguna és a bosnyák Bimal Jedinstvo Brcko párharcának győztesével meccselhet. Azokat a mérkőzéseket november 1. és 3., illetve 8. és 10. között rendezik, akkor is a Vasas játszhatná hazai környezetben a visszavágót. Amennyiben ezt az akadályt is sikerrel veszi a fővárosi csapat, úgy a BL csoportkörében folytathatja a küzdelmeket.

A CEV Kupában a férfibajnokság ezüstérmesének, a Fino Kaposvárnak a svájci Volley Schönenwerd csapata lesz az ellenfele az első fordulóban. Az első meccsre november 8. és 10. között, a visszavágóra egy héttel később kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.

A nőknél a bajnoki bronzérmes, kupadöntős Szent Benedek RA a horvát Marina Kastela csapatával csap majd össze a továbbjutásért, míg az ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba éppen a BL selejtezőjének első fordulójában esedékes Tenerife La Laguna–Bimal Jedinstvo Brcko meccs vesztesével mérkőzik majd. A játéknapok december 13-15. és 20-22., a BRSE kiemeltként otthon játssza a visszavágót, a balatonfürediek ugyanakkor előbb hazai pályán fogadják riválisukat.

A Challenge Kupában mindkét csapatunk erőnyerő lesz az első fordulóban, a férfiaknál negyedik GreenPlan-VRCK a másodikban az izraeli Makkabi Tel-Avivval, vagy a koszovói Luboteni Ferizajjal találkozik majd november 8. és 10. között, illetve egy héttel később. A Vegyész hazai pályán játszhatja a visszavágót.

A nőknél ötödik Fatum-Nyíregyháza december 13. és 15., illetve 20. és 22. között az osztrák ATSC Kelag Klagenfurttal, vagy a cseh bajnok VK Prostejovval találkozik úgy, hogy idegenben kezd.

Összességében elmondhatjuk, hogy ezúttal kedvezett a szerencse a mieinknek: a Vasasnak is megvan az esélye, hogy újra a BL főtáblájára kerüljön, de egyik csapatunk sem kapott legyőzhetetlennek tűnő ellenfelet.