Ülőröplabda az Esély Sportnapon

Fogyatékkal élők társadalmi integrációját segítő, érzékenyítő sporteseményt rendeztek május 21-én Budapest II. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Az első alkalommal kiírt Esély Sportnap célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék egymás különbözőségeit és erősödjön bennük az elfogadó hozzáállás. A sportnapon az ülőröplabdát is népszerűsítették.

Az eseményen öt II. kerületi iskola diákjai vettek részt, akik csapatokban – kiegészülve egy-egy Testnevelési Egyetemről érkező hallgatóval – összesen hét „állomáson” ismerkedhettek meg sportágakkal, köztük az ülőröplabdával is, méghozzá Kertész Róbert, válogatottunk kiválóságának a segítségével.

A rendezvény Eredményhirdetésén Őrsi Gergely, II. kerületi Önkormányzat polgármestere így fogalmazott: „Az első II. kerületi Esély Sportnap arról szólt, amiről a mindennapoknak is szólniuk kell: az egymásra figyelésről. Arról, hogy fogyatékkal élők és épek egymást segítve versenyeztek, közösen értek el sikereket, miközben mindenki remekül érezte magát.”

Drávucz Rita, II. Kerületi Sport NKFT marketing igazgatója pedig úgy fogalmazott, hogy „hisz abban, hogy a sport területe és szerepe egyedülálló a társadalmi érzékenyítés témában, szeretné, hogy kerekesszékes kislánya és akadályozott társai egy minden szempontból befogadó környezetben élhessenek.”

A különböző helyszíneken a játékos feladatok végrehajtásánál, a csapatok pontokat gyűjthettek. A legtöbb pontot összegyűjtő csapatot a Rákóczi Gimnázium és Gyermekek Háza iskola diákjai alkották, akik az élményeken kívül a Gyarmati Dezső Uszodába nyertek belépőjegyet, továbbá minden résztvevő emléklapot és érmet is nyert.

Forrás: fodisz.hu