MVM Ösztöndíjprogram: Tatár Gréta külföldön is kipróbálná magát

Az U21-es országos bajnokság legjobb női játékosának, azaz MVP-jének az MTK négyes ütőjét, Tatár Grétát választották, aki így az egyik nyertese a 2022. évi MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíj Programnak. Most induló sorozatunk első részében őt mutatjuk be.

 

„Békéscsabán kezdtem el röplabdázni harmadikos koromban Milodanovics Andreánál, majd nem sokkal később Nagy Attilához kerültünk csapattársaimmal, ahol nagyon jó szakmai tudást kaptunk és rengeteget fejlődtünk nála, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Jónéhány országos döntőt megjártam már a BRSE-vel, amely többségén éremmel a nyakamban távozhattam.”

Gréti már a tavalyi U21-es döntőn is kiérdemelte a legjobb játékosnak járó díjat, de akkor még a Békéscsaba színeiben szerepelt, most viszont már az MTK játékosaként lett a legjobb.
„Meglepett a dolog, nem számítottam rá, de hát ez nem jöhetett volna létre a csapattársaim nélkül. Nagyon örülök az MVM ajándékcsomagjának, jól jöttek az eszközök ahhoz, hogy tovább tudjam fejleszteni a röplabdatudásomat.”

Gréti rendszeresen tagja volt a korosztályos válogatottaknak, s így szerepelhetett a 2018-as szófiai ifjúsági Európa-bajnokságon, s még abban az évben tagja volt a Közép-európai Ligában bronzérmes nemzeti csapatnak is, idén pedig szerepelt az U21-es válogatott Eb-selejtezőin.
„Ami a további céljaimat illeti, egyelőre az Extraligában szeretnék bizonyítani, de ha eljön az ideje, akkor külföldön is szívesen kipróbálnám magam.”

Az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram idei nyertesei a négy korosztályos bajnokság legjobb leány és fiú játékosai lettek, akik az ösztöndíj összegén felül egy évre elegendő táplálékkiegészítő csomag, egy edzéskiegészítő sporteszközcsomag és egy teljeskörű sportfelszereléscsomag, továbbá egy MVM ajándékcsomag birtokosai lettek.