Norvég és brazil aranyérem a strandröplabda vb-n

A férfiaknál az Anders Mol, Christian Sörum norvég, a nőknél az Eduarda Santos Lisboa, Ana Patricia Ramos brazil páros nyerte meg a Rómában vasárnap záruló strandröplabda-világbajnokságot.

 

A férfiaknál az olimpiai bajnok norvég duó a döntőben két szettben bizonyult jobbnak a Vitor Goncalves Felipe, Renato Lima de Carvalho brazil párosnál. A harmadik helyen ugyancsak egy brazil kettős, Andre Stein és George Wanderley végzett – áll az MTI tudósításában. Mol és Sörum első vb-aranyukat nyerték, 2019-ben bronzérmesek voltak a hamburgi vb-n, viszont 2018 óta sorozatban négy Európa-bajnoki címet szereztek.

A nőknél két vb-döntős újonc játszotta a finálét, amelynek végén a brazil Eduarda Santos Lisboa és Ana Patricia Ramos örülhetett, miután ugyancsak két játszmában bizonyultak jobbnak a kanadai Sophie Bukovec, Brandie Wilkerson párosnál. A bronzmérkőzést az olimpiai harmadik svájci Joana Heidrich, Anouk Vergé-Dépré kettős a második szettben 21:16, 10:7-es vezetésnél feladta, miután előbbi válla egy szervánál kiugrott a helyéről: a 30 éves játékos a nyitás után a fájdalomtól kiabálva elterült a homokon, és csak hosszas ápolást követően tudták levinni a pályáról.

STRANDRÖPLABDA-VB
FÉRFIAK, DÖNTŐ:

Anders Mol, Christian Sörum (norvég)–Vitor Goncalves Felipe, Renato Lima de Carvalho (brazil) 2:0 (15, 16)

A 3. HELYÉRT:
Andre Stein, George Wanderley (brazil)–Chaim Schalk, Theo Brunner (amerikai) 2:1 (–15, 17, 11)

NŐK, DÖNTŐ:
Eduarda Santos Lisboa, Ana Patricia Ramos (brazil)–Sophie Bukovec, Brandie Wilkerson (kanadai) 2:0 (17, 19)

A 3. HELYÉRT
Svenja Müller, Cinja Tillmann (német)–Joana Heidrich, Anouk Vergé-Dépré (svájci) 2:1 (–16, 10, 0)