Férfi Európa Liga-döntő: felülmúlni a tavalyi bronzérmet

Június 18–19-én rendezik a budapesti Tüskecsarnokban a férfi röplabda Ezüst Európa Liga négyes döntőjét. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Magyar Röplabda Szövetség a mérkőzések helyszínén.

 

„Nagy öröm a számunkra, hogy ismét rangos nemzetközi tornának házigazdái – kezdte a sajtótájékoztatót Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára. – A Tüskecsarnokban korábban még soha nem volt röplabda, de ki kell jelentenem, hogy a létesítmény minden igényt kielégít. Decemberben kaptuk meg a négyes döntő rendezési jogát, amire nem titkoltan azért pályáztunk, mert a tavalyi bronz után idén fényesebb érmet szeretnénk. Emellett ez egy felkészülési állomás az augusztusi Eb-selejtezőkre, amelyen szintén szeretnénk jól szerepelni. Mivel látható a férfiválogatott fejlődése, ezért jövőre az Arany Európa Ligába adjuk majd be a férficsapat nevezését is.”

A tájékoztatón az is kiderült, hogy a magyar csapat Románia elleni mérkőzését az M4 Sport+ (Duna World) televízió is élőben közvetíti, de Vatai Gabriella, az MRSZ operatív igazgató, arra buzdít minden röplabdakedvelőt, hogy a helyszínen buzdítsa a csapatot.
„Előzetes jegyvásárlás alapján nagyon sok jegy kelt már el elővételben, úgyhogy aki teheti, rendelje meg jegyét az interneten, de azért korlátozott mennyiségben várhatóan a helyszínen is hozzá lehet majd jutni még belépőkhöz.”

Az interneten az alábbi linken lehet megrendelni a jegyeket:
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/cev-volleyball-european-silver-league-budapest-tueskecsarnok-583067/event.html
Az eseményre napijegyek kaphatók, azaz mindkét nap mindkét találkozó megtekinthető a belépőkkel. A felnőtt napijegy 2000 forintba, a diák és nyugdíjas belépők 1200 forintba kerülnek.

„Egy négyes döntőn mindig magas kvalitású csapatok vesznek részt – mondta el az esélyekről Koch Róbert szövetségi kapitány. – Számunkra hátrány, hogy visszaléptek az azeriek, ezért csak két tétmeccset tudtunk játszani. Tavaly 14 volt ez a szám a négyes döntő előtt, ez pedig nagy különbség. A finnek kiemelkednek a mezőnyből, számunkra ők a követendő példa. A románokkal játszottunk decemberben, akik nagyjából ugyanazzal a kerettel érkeznek. Játékosaik az erős bajnokságukban edződnek, de nekünk jobban fekszik a stílusuk. Támadáscentrikus, megoldáscentrikus játék a miénk, ők inkább erőröplabdát játszanak. A döntőbe jutás a célunk, de ehhez két-három kiemelkedő teljesítményre mindenképpen szükség lesz. Sajnos Gacs Dániel vasárnap, a finnek elleni meccsen sérült meg, de Gergye Rolandra és Hubicska Patrikra sem számíthatok. Ezért Bozóki Bence liberóból négyes ütő lesz majd.”

A csapatkapitány Szabó Alpár a decemberi, románok elleni edzőmérkőzésre utalt vissza.
„Valamilyen támpontot ad a két decemberi meccs, de nálunk akkor nem játszottak a légiósok. Önbizalmat ad, hogy nélkülük is sikerült szoros meccset játszani. Szombaton csakis a legjobb arcunkat mutathatjuk, nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy jó eredményt érjünk el, és a közönségnek szeretnénk meghálálni a buzdításukat.”

A magyar válogatott egyik legnagyobb sztárja, Pádár Krisztián 25 pontot szerzett a szombati, finnek elleni találkozón:
„Szerettem volna hazai mérkőzésen megtapasztalni, hogy milyen a csapat hangulata. Nem csak a pontjaimmal, hanem mentálisan szeretném segíteni a fiúkat. A japán bajnokság hajrája nagyon lefárasztott, de mostanra már én is újra jó állapotban vagyok. Komoly potenciált látok a mostani csapatban, ezért is vagyok itt velük, mert úgy érzem, hogy sokra vihetjük még el együtt.”

 

A férfi Ezüst Európa-liga-mérkőzései:
Június 18. szombat, 16:00 Finnország–Észak-Macedónia (elődöntő)
Június 18. szombat, 19:00 Magyarország–Románia (elődöntő); Tv: M4 Sport+
Június 19. vasárnap, 16:00 Bronzmérkőzés; Tv: m4sport.hu
Június 19. vasárnap, 19:00 Döntő; Tv: m4sport.hu