Neves résztvevők az Alba Regia Gálán

Az Alba Regia Röplabda Gála keretein belül igazi röplabda csemegét rendezett a MÁV ELŐRE Sportakadémia és a MÁV ELŐRE SC, amelyen a hazai röplabdázás több generációja is képviseltette magát.

 

A háromcsapatos torna egyik résztvevője a MÁV ELŐRE SC aktív és már nem aktív játékosaiból összeállt Alba Line csapatvolt, s ebben lépett pályára többek között a rendező MÁV ELŐRE Akadémia elnöke, Nagy Róbert is. Az ellenfél a magyar öregfiúk-válogatott volt, amelyben szerepet kapott több korábbi válogatott játékos, a hazai röplabda élvonalában játszó volt röplabdázó, illetve a sportágban most is aktív szerepet vállaló edzők is.

A következő mérkőzéseken már a fiatalok is megmutathatták, hogy milyen tudást képvisel a röplabda utánpótlás, hisz az U20-as férfi válogatott volt a torna harmadik résztvevője. Bodonyi Ákos együttesének azért is fontos volt ez a gála, hisz így tudták lezárni azt a több, mint 4 éves munkát, amit együtt dolgoztak a magyar utánpótlás válogatott színeiben.

A gálát megtisztelte jelenlétével több élő röplabdalegenda is. Jelen voltak többek között olyan személyek is, akik nemrégiben a Magyar Röplabda Szövetség kitüntetéseiben részesültek. Például dr. Dávid László, aki az MRSZ első, közgyűlés által megválasztott elnöke volt és aki az MRSZ emlékérmét vehette át nemrégiben. Tatár Mihály és Buzek László a több évtizedes kiemelkedően eredményes sportolói és edzői tevékenységükért részesültek Életműdíjban, míg Stevik Péter az MRSZ Elnöki Különdíját kapta meg.

A három játszmáig tartó mérkőzések alapján a tornát természetesen a fiatalok nyerték meg, akik szettveszteség nélkül diadalmaskodtak, míg a második hely sorsáról a szeniorválogatott és az Alba Line meccse döntött, s ennek a végén előbbiek örülhettek, de mindenki, aki kilátogatott a Gálára elégedetten, nem mindennapi élményekkel távozhatott.

 

Az eredmények:
Magyar szenior válogatott — Alba Line 2:1 (25:22, 18:25, 15:9)
Alba Line — U20-as válogatott 0:3 (19:25, 13:25, 25:27)
U20-as válogatott — Magyar Szenior válogatott 3:0 (25:11, 25:17, 25:22)

A torna végeredménye:
1. U20-as férfi röplabda-válogatott
2. Magyar Szenior Válogatott
3. Alba Line Székesfehérvár