Nem sikerült a továbbjutás az U22-es Eb-n

Befejeződtek a csoportmérkőzések a hollandiai U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon. A második nap sajnos a mieinknek nem sikerült mérkőzést nyerniük, így végül mindkét párosunk a csoport negyedik helyén végzett, ami nem volt elég a továbbjutáshoz.

 

A csütörtökön a spanyolok ellen győztes Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi (SRSE) a német Schieder, Schürholz duó ellen lépett homokra, s a tét a továbbjutás volt, hiszen az első nap a csoport négy párosa körbeverte egymást. Így a záró fordulóban, amelyik két kettős nyer, az biztosan versenyben marad, míg a vesztesek közül a rosszabb pontaránnyal rendelkező kettős búcsúzik. Mivel a mieinknek a dánok ellen becsúszott egy 9:21 is, már akkor tudható volt, hogy pontaránnyal elég nehéz lesz továbbjutni. Sajnos szörnyen kezdtek a mieink, 8:1 is volt a németek javára és a vége elég sima, 21:11 lett, a lányok pedig a második szettben sem tudtak javítani, amit 21:13-ra veszítettek el.

Újítás, hogy a csoport negyedik helyezettjei is vívnak még egy mérkőzést, amelynek győztesei a 25., a vesztesei pedig a 29. helyre lesznek besorolva. A Vasvári testvérekre így szombaton 18:10-kor majd a bosnyákok várnak.

A fiúkra két meccs is várt, s elsőként az első napon ugyancsak vesztes moldáv Korsalov, Voleanin duó volt Mikuláss-Koch Marcell és Szabó Vilmos ellenfele. Az első játszmát 21:12-re elvesztették a mieink, a másodikban azonban óriási csata után 26:24-re nyertek, így kiharcolták a döntő szettet, ebben azonban 15:11-re alulmaradtak.

Sajnos nem sikerült javítani a végül csoportgyőztes osztrák Hammarberg, Grössig duó ellen sem, akik 21:10, 21:15 nyertek, így a srácoknak is maradt az alsóház, s ők 13:20-kor egy szlovák kettős ellen lépnek homokra.