Eszméletlen meccset nyertek Vasváriék az U22-es Eb-n

Megkezdődött Hollandiában az U22-es strandröplabda Európa-bajnokság, amelyen a fiúk és a lányok mezőnyében is egy-egy magyar páros képviseli színeinket. A lányok két, a fiúk egy találkozón vannak túl a csoportkörben.

 

A mieink szempontjából nem kezdődött túl jól a kontinenstorna, hiszen a tavalyi U21-es vb-n 9., a 2020-as U20-as Eb-n pedig 5., abban az évben felnőtt ob-bronzérmes Vasvári testvérek (SRSE) eleve nehéz csoportba kerültek, ahol a dán Windeleff, Bisgaard duó ellen kezdtek, akik elég simán, 21:16, 21:9-re győzték le a mieinket. A csoport másik meccsén a spanyolok győzték le ugyancsak két játszmában a németeket.

Délután éppen a győztes spanyolok – González és Fernández da Silva – ellen léptek pályára a mieink. Mindkét játszmában hihetetlen izgalmak vártak a lányokra, hiszen nagyon szorosan alakult a mérkőzés: az első szettet végül 31:29-re nyerte meg Eszti és Zsófi, míg a másodikat 23:21-re. Ráadásul a csoport másik meccsén az ugyancsak az első körben vesztes németek nyertek 2:1-re a dánok ellen, így a pénteki, 13:20-kor kezdődő németek elleni meccsen mindenképpen győzni kellene a biztos továbbjutásért, vereség esetén ugyanis a másik vesztessel szembeni pontarány dönt a harmadik hely sorsáról, abban pedig nem állnak túl jól a magyar lányok.

A fiúk is vereséggel kezdtek, mégpedig a szerb Muszkinja, Makarics párossal szemben. A tavalyi U20-as Eb-n 4., a felnőtt ob-n pedig ezüstérmes Mikuláss-Koch Marcell (SRSE), Szabó Vilmos (Pénzügyőr) kettős 21:19, 21:16-ra kapott ki, s pénteken 10:50-kor a csoport leggyengébb tagjának számító, ugyancsak vereséggel rajtoló moldáv Korsakov, Voleanin duóval mérkőznek, míg 16 órától az osztrák Hammarberg, Grössig kettős lesz az ellenfelük.

A teljes lebonyolítás, illetve élő eredményközlés az alábbi linken érhető el:
https://www.cev.eu/beach/age-groups/2022/u22/men/#matches