Immár hivatalosan is Juan Manuel Barrial a szövetségi kapitány

Megérkezett Budapestre Juan Manuel Barrial, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki előbb aláírta szerződését az MRSZ-ben, csütörtök délután pedig már Svédország felé vette az irányt csapatával, amely péntektől-vasárnapig háromszor is megmérkőzik a házigazdák válogatottjával Örebro városában.

Az argentin Juan Manuel Barrialt Demeter György, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya ajánlotta a szövetség figyelmébe. A 49 éves szakember másodedzőként tagja volt a londoni olimpián ötödik helyezett argentin férfi válogatott szakmai stábjának is, előtte pedig az U23-as korosztályos nemzeti csapatot irányította. Budapestre érkezésekor, szerződése aláírása után a következőket nyilatkozta az MRSZ honlapjának: Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányaként segíthetem az ország férfi röplabdázásának fejlődését. Várom a közös munkát a magyar szakemberekkel. Bízom benne, hogy a szép hagyományokkal rendelkező válogatottal ismét sikereket tudunk elérni a jövőben.”
Barrial klubedzőként hazájában bajnokságot és kupát is nyert. Argentínából először Törökországba szerződött, ahol a Ziraat Bankasi csapatával Török Kupa-győzelmet ünnepelhetett és bajnoki döntőt is játszhatott. Ezután rövid időre visszatért Argentínába, az utóbbi két szezonban pedig az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozott.

Az észtországi vb-selejtező tornára, valamint az Európa Liga küzdelmekre készülő magyar férfi válogatott április 27-től Dunaújvárosban edzőtáborozott, első előkészületi találkozóit pedig – még nem teljes kerettel – a svéd válogatott ellen vívja az előttünk álló hétvégén, ezután hazai környezetben is játszik edzőmeccseket a csapat.

Tallinban az olimpiai negyedik Oroszország és a házigazdák mellett Montenegró, Románia és Koszovó lesz majd a mieink ellenfele. Júniusban az Európa Liga ukrajnai és magyarországi fordulója vár a társaságra – az itthoni tornának Nyíregyháza ad otthont június 16. és 18. között. Továbbjutás esetén Dániában fejezi be a válogatott a nyári programot.

A Svédországba utazó keret tagjai

Feladók: Magyar Bálint, Török Roland, Kecskeméti Péter.
Ütők: Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Dávid Zoltán, Bohnicsek Szilveszter.
Centerek: Nagy József, Szabó Alpár, Rása Alex, Juhász Péter, Banai Máté.
Liberók: Pápai Péter, Gebhardt Áron.

A szakmai stáb

Csapatvezető: Veres Péter, Stevik Péter.
Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.
Másodedző: Tomanóczy Tibor.
Másodedző-statisztikus: Genaro J. Lopez.
Kondicionáló edző: Darabos Balázs. Orvos: dr. Szabó Gábor.
Gyúró: Ollé Krisztián.

A válogatott további programja

Felkészülés a vb-selejtezőre:
2017. május 4-8. Felkészülési mérkőzések – Svédországban
2017. május 9-11. Edzőtábor – Dunaújváros
2017. május 12-14. Felkészülési mérkőzések – Dunaújváros
2017. május 17-21. Edzőtábor – Dunaújváros
2017. május 22-28. VB selejtező – Tallin

Felkészülés az Európa liga mérkőzéseire: 
2017. június 1-7. Edzőtábor – Nyíregyháza
2017. június 8-12. Európa Liga 1. forduló – Lviv (Ukrajna)
2017. június 13-15. Edzőtábor – Nyíregyháza
2017. június 16-18. Európa Liga 2. forduló – Nyíregyháza

Továbbjutás esetén: 
2017 június 20-29. Edzőtábor – Nyíregyháza
2017 június 30– július 2., Európa Liga – Dánia