Nem bírtak a junior lányok a lengyelekkel

Második vereségét is elszenvedte leány U21-es válogatottunk a Zielona Górai Eb-selejtező csoportjában. A mieink ezúttal a házigazda lengyelektől kaptak ki 3:0-ra.

 

Ahogyan az várható volt, a lengyelek voltak a legnagyobb falat a selejtezőcsoportban, akikkel az első játszmában valamennyire meg fel tudták venni a versenyt a mieink, ám a második és a harmadik játszmában nagyon simán győztek a hazaiak. Mivel a csoport másik meccsén az ukránok nagy csatában 3:2-re legyőzték a cseheket, így a mieink már nem juthatnak tovább a csoportból és szombaton az ugyancsak nyeretlen csehek ellen a harmadik hely lesz a tét.

LEÁNY U21-ES EB-SELEJTEZŐ:
Lengyelország–Magyarország 3:0 (18, 13, 12)
Zielona Góra, 450 néző. V: Fortu (német), Persson (svéd).
LENGYELORSZÁG: Czyrnianska 12, Pierczhala 2, Lazowska 2, Piasecka 14, Stefanik 4, Druzkowska 12. Csere: Lyduch (liberó), Leoniak 5, Binczycka 1, Borowczak 3, Kuligowska 1, Kecher 1. Szövetségi edző: Julia Jakuseva.
MAGYARORSZÁG: Szabó L. 6, Kump 1, Manninger 7, Tatár 5, Szatmári 3, Boros. Csere: Baksa, Weidemann (liberók), Németh, Märcz, Sziládi 1, Szűcs G. Szövetségi edző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– A lengyelek igazolták ma erőfölényüket. Mind fizikálisan, mind a játék többi elemében stabilak voltak. Mindhárom szett elején tudtuk velük tartani a lépést, azonban a játszmák közepén rendre beragadtunk egy-egy állásba, és a hazaiak érvényesítették a papírformát. Az ukránok csehek elleni 3:2-es győzelme azt is jelenti, hogy a holnapi találkozó számunkra már tétnélküli lesz, de egy eredményes, jó játékot várok a lányoktól.

 

A Szófiában tartózkodó fiú U22-es válogatottnak ma pihenőnapja volt, azonban így is mozgalmas volt a péntek; délelőtt egy átmozgató edzést tartott Toronyai Miklós szövetségi edző, majd közös séta és egy meccsnézés (amin a franciák sima három szettben nyertek a bolgárok ellen) színesítette a programot. Este pedig az egészségügyi stáb segítségével regenerálódik a csapat. Holnap 15 órakor a házigazdák elleni találkozóval zárul az Eb-selejtező csoportköre.