Mikulás Koch Marcell: Szeretnénk megszorongatni a franciákat és a bolgárokat!

Európa-bajnoki selejtezőre készül az U22-es férfi röplabda válogatott, amelyik Bulgáriában szeretné kiharcolni a részvételt az első alkalommal megrendezésre kerülő U22-es Európa-bajnokságon. Az esélyekről, várakozásokról Mikuláss Koch Marcell beszélt honlapunknak.

Május 19-21 között Szófiában, Bulgária fővárosában rendezik az első alkalommal kiírt U22-es férfi Európa-bajnokság selejtezőjének küzdelmeit a D jelű csoportban, ahol a magyar és házigazda bolgár válogatott mellé a francia nemzeti együttest sorsolták a CEV illetékesei. Nem lesz könnyű dolga a magyar csapatnak, hiszen a bolgár csapat is az európai élmezőnyhöz tartozik, az olimpiai bajnok franciák pedig a világelit tagjai. A Toronyai Miklós szövetségi edző vezette magyar nemzeti csapat május 19-én, csütörtökön Franciaország ellen kezdi meg szereplését, Bulgária ellen pedig május 21-én lép pályára.

A csapat feladója, a felnőttek között a románok elleni decemberi barátságos mérkőzéseken bemutatkozó Mikuláss Koch Marcell osztotta meg honlapunkkal a várakozásait: „A francia és a bolgár csapat is komoly játékerőt képvisel, mindkettő nagyon technikás együttes, így nehéz dolgunk lesz ellenük. A célunk, hogy megszorítsuk őket és kihozzuk magunkból a legjobbat, így remélhetőleg tudunk két jó mérkőzést játszani. A csapat a 2020-as U20-as MEVZA-tornán szerepelt utoljára, most pedig egy hetünk volt a felkészülésre, összecsiszolódásra. A csapat szerencsére nagyon motivált és sikerre éhes, jól érezzük magunkat, az edzéseken is kiváló hangulat. Remélem ez Bulgáriában is megmutatkozik majd.

Az elmúlt szezonokat Grazban töltő fiatal játékos néhány héttel ezelőtt a Bundesligában szereplő TSV Unterhaching München együtteséhez szerződött, ahol elsősorban a fejlődését tartja szem előtt: „A TSV-hez való szerződéssel sikerült szintet lépnem, hiszen a német bajnokság erősebb, mint az osztrák, így kiváló terep a fejlődésre. Az a célom, hogy ezen a magasabb szinten is megálljam a helyem és még jobban, még gyorsabban fejlődhessek.” Nem csak az U22-es, hanem a felnőtt válogatottban is számításba vett feladó örül a lehetőségnek, hiszen ez is hozzájárul a fejlődéséhez: „Nagyon örülök, hogy meghívást kaptam a felnőttek közé, megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon itt lehetek. Most nem az számít, hogy mennyi játéklehetőséget kapok, hanem az, hogy szokjam a válogatott mérkőzések légkörét, ismerjem meg a közösséget és dolgozzak jól az edzéseken, hiszen mindenből tanulhatok.

Az U22-es válogatott mérkőzéseiről hírt adunk honlapunkon.

A fiú U22-es válogatott kerete:
Feladók: Mikuláss Koch Marcell (UVC Graz), Szabó Vilmos József (Pénzügyőr SE)
Szélső ütők: Balázs Bálint (MÁV Előre SC-Foxconn), Boa Szabolcs (MÁV Előre SC-Foxconn), Fenyvesi Barnabás (Kaposvári Röplabda Akadémia), Kecskeméti Bálint Olivér (DSE Röplabda Akadémia), Laczi Dominik (DSE Röplabda Akadémia), Péter Benedek (VRCK Kazincbarcika)
Feladóátlók: Majoros Balázs (Pénzügyőr SE), Iván Bence (FINO Kaposvár)
Centerek: Ambrus Bence (MÁV Előre SC-Foxconn), Kiss Imre (DEAC), Kókai Róbert (Rákosmente PARTY•CO), Tomanóczy Bálint (Kecskeméti RC)
Liberó: Szentesi Bálint (MÁV-Előre Akadémia)

A magyar válogatott Eb-selejtezői:
Május 19., csütörtök 16:30 Magyarország–Franciaország
Május 21., szombat 15:00 Bulgária–Magyarország